Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
donderdag, 19 februari 2009 15:34

Moore, Ann - Afscheid van Ierland

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(9 stemmen)

Grace O'Malley - deel 2


Inhoud:

De man van Grace O'Malley is in het Ierse verzet omgekomen, en ook Grace zelf wordt gezocht door de Engelse regering. Grace neemt de moeilijkste beslissing van haar leven – ze vertrekt per schip uit Ierland in de hoop op een betere toekomst. Ze laat twee dingen achter waarmee ze met al haar vezels verbonden is: haar land – een land in doodsnood – en haar pasgeboren zoontje John Paul.   Grace overleeft de overtocht naar Amerika en voegt zich bij haar broer Sean in Manhattan. Gekweld door de keuzes die ze in het verleden heeft gemaakt en wanhopig verlangend naar nieuws over John Paul, valt het leven in het nieuwe vaderland haar zwaar. En dat wordt er niet beter op als Grace de harde realiteit van het immigrantenleven leert kennen. Het Ierse district, waar de immigranten gedwongen wonen, blijkt een verschrikkelijk oord vol ziekte en criminaliteit te zijn.   Langzamerhand vat Grace moed om in opstand te komen tegen de corruptie en onrechtvaardigheid – maar haar dappere daden blijken een bedreiging te vormen voor de mensen die ze juist wil beschermen.

Waardering:

Een mooi vervolg op het boek Grace O'Malley. Een verhaal met spanning, nostalgie en romantiek.
Voor ieder wat wils dus!

Lees 1847 keer Laatst aangepast op zaterdag, 16 februari 2013 16:22

1 Reactie

  • Reactielink donderdag, 23 september 2010 13:06 Geplaatst door elise

    Het wordt zo mooi beschreven dat je je verder wilt verdiepen in Ierland van die tijd. Als je het eerste boek ook gelezen hebt wordt dit boek niet saai.
    Het is een warm en echt boek.

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.