Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
donderdag, 03 februari 2022 16:28

Besten, Janny den - Vlindermeisje

Geschreven door
Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Inhoud:


Net als voor iedereen kent het leven van de kleine Janneke van Vlist zijn ups en downs. Toch fladdert ze er vrolijk doorheen. Het leven is te mooi om lang te treuren over nare dingen. Als Janneke na de oorlog als jongvolwassene in een vakantiekoloniehuis gaat werken, lijkt ze helemaal op haar plek. Vrolijkheid, gezelligheid en bezig zijn met kinderen. Maar na verloop van tijd blijkt dat niet al haar collega’s op dezelfde golflengte zitten als Janneke. En ook het contact met haar ‘grote broer’ Teun blijkt een keerzijde te hebben. De gevolgen daarvan komen tot uiting als Janneke trouwt met Dolf. Hij ziet zijn Janneke in de jaren die volgen veranderen van een vrolijke vlinder in een tobbertje. Hoe kan hij haar helpen? Tot Janneke op een morgen woorden hoort die haar leven veranderen.

Waardering:


Het boek begint in het “heden”, 1968 met Dolf en Janneke als ze het bij de gynaecoloog zijn geweest. Janneke is erg verdrietig, maar Dolf dacht dat ze dit allemaal al een plaatsje gegeven hadden.
Dan gaat het opeens terug naar Janneke’s kindertijd. Ze is net voor de oorlog geboren en maakt die heel bewust mee. Vooral de impact op haar oudere broer Teun raakt haar diep. Ze zal zich altijd blijven bekommeren om hem en hem proberen op te vrolijken.
Na haar schooltijd gaat ze in een koloniehuis werken. Daar ontmoet ze het stel Arie en Hanny. Maar als die naar Egmond verhuizen solliciteert zij ook in een koloniehuis daar. Daarmee is ze meteen van haar vervelende kamergenoot af. In Egmond ontmoet ze Dolf. Ze krijgen al snel verkering, maar daar is haar vriendin niet blij mee.
In heel haar leven zal Janneke mensen tegen komen die het niet met haar kunnen vinden. Janneke trekt zich dat erg aan, maar zij moet leren dat ze het niet iedereen naar de zin hoeft en kan maken. Hoe Dolf dat ook duidelijk probeert te maken, hij dringt niet tot haar door. Dat kan alleen God.

Een roman met een duidelijke christelijke boodschap. Het boek leest snel en makkelijk. Alhoewel dit een vervolg is op de eerste twee delen kan dit boek ook heel goed los gelezen worden.

Gegevens:


Uitgeverij De Banier
ISBN 9789087186180
Aantal blz 384
Prijs: € 17,95
Prijs e-book: € 13,49
Lees 113 keer Laatst aangepast op donderdag, 03 februari 2022 16:29
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.