Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
donderdag, 03 februari 2022 16:24

Brink, Jannie van den - Het meisje, de draak en de dominee

Geschreven door
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Inhoud:

In deze debuutroman gaat hoofdpersoon Anna de strijd aan met de draak van het niet-gekend zijn. Ik zal nooit meer eenzaam zijn, want, Vader, U bent altijd bij mij. Als ze in haar studententijd dat lied zingt (nee, hoort zingen, want zingen kan ze het niet) dan verzet alles in haar zich daartegen. Het is gewoon niet waar.
In terugblikken op een levensweg vol vragen en antwoorden, nederlagen en overwinningen, komen gebeurtenissen uit haar jeugd met grote heftigheid boven. Kan Anna de draak verslaan? Weet ze zich nog raad met God nu ze nota bene dominee gaat worden? En hoe zit het met het kleine meisje, heeft dat nog iets te zeggen?

Waardering:

Als Anna buiten in de auto wacht totdat haar afspraak begint bij therapeut nummer zeven, bidt ze dat haar draak eindelijk getemd zal worden en haar hoofd niet elke keer weer op hol slaat.

Dan lees je via flashbacks wisselend over haar kindertijd en studietijd. Het pesten op school, de eenzaamheid die ze daardoor en doordat haar ouders altijd druk zijn met de boerderij ervaart. Maar ook de heftigere dingen die haar voor het leven tekenen.

Als de herinneringen en emoties te veel worden steekt de draak de kop op. En dan gaat het verkeerd. Veel therapie geeft haar inzicht, maar de draak blijft op de loer liggen.

Het geloof in God blijft, maar ze heeft het wel eens moeilijk. Toch geniet ze van de opleiding tot predikant. Ze maakt daar ook kennis met de evangelische kringen. Ze heeft veel aan het lezen van de boeken Habakuk en Job.

Een prachtig intens en aangrijpend boek!

Gegevens:

Uitgeverij Van Wijnen
ISBN 9789051946093
Aantal blz 254
Prijs: € 22,50

Extra:

Op de website van de schrijfster staan vragen voor lees groepen https://jannievandenbrink.nl/index.php/vragen-voor-leesgroepen/

Lees 121 keer Laatst aangepast op donderdag, 03 februari 2022 16:27
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.