Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
maandag, 16 februari 2009 21:54

Rue, Nancy – De Beslissing

Geschreven door
Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Inhoud:

De Beslissing De beslissing is het hartverscheurende en knap geschreven verhaal van Toni Wells, een zakenvrouw en de alleenstaande moeder van de vijf jaar oude Ben. Een vrouw met humor, die probeert alle losse eindjes van haar leven om te zetten in dingen die ze snapt en kan beheersen. Ze haalt haar identiteit uit haar werk; wat ze doet, is wat ze is. En met succes: haar carrière zit in de lift.

Thuis verlopen dingen minder succesvol. Haar zoontje zet zich steeds meer tegen haar af. Bij het minste of geringste slaat hij door. Zelfs in zijn dromen raakt hij extreem overstuur. Toni raakt met de dag meer gestrest door het vijandige gedrag van haar kind. Ze besluit parttime te gaan werken om Ben meer aandacht te kunnen geven. Als goede moeder kiest ze voor haar zoontje, al is ze doodsbang om zichzelf door deze keuze kwijt te raken.

Voordat ze de situatie met Ben onder controle kan krijgen, komt ze tot de ontdekking dat haar zus en zwager zijn opgepakt vanwege het maken van kinderporno. Langzaam dringt de gruwelijke waarheid tot haar door: Ben is een van hun slachtoffers.

Nancy Rue weet in dit boek als geen ander aangrijpend, maar discreet te verwoorden hoe diep kindermishandeling ingrijpt in het leven van kinderen.

Waardering:

Prachtig geschreven boek over de gevolgen van kindermisbruik. Het is goed te merken dat Nancy Rue zich erg goed in het thema heeft verdiept. Er wordt gesproken over misbruik kinderen van verschillende leeftijden. En ook over de gevolgen die de volwassenen ondervinden na misbruik van hun kind.
Mooi ook om te zien dat een kerk hulp geeft aan iemand die geen lid is van de kerk. Dat is echte liefde: onbaatzuchtige hulp.
Verder zie je in dit boek wat de meerwaarde is van christelijke psychologen. God wordt actief betrokken bij het proces.
Het is Nancy Rue goed gelukt om het christelijke van dit boek in het verhaal te verweven. Het ligt er niet bovenop, maar komt wel duidelijk naar voren.

Extra:

Voordat Rue fulltime schrijfster werd, doceerde ze Engels en theater. Eerder verscheen van deze auteur De kloof, Tristans zoektocht.

Lees 6040 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 januari 2013 22:19

1 Reactie

  • Reactielink maandag, 02 maart 2009 22:05 Geplaatst door Marijke

    Wat knap, om een verhaal over zo'n onderwerp zó goed neer te zetten!

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.