Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
zaterdag, 07 februari 2009 16:30

Gilbert, Daniël - De magiërs

Geschreven door Frea Kroese
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Inhoud:

De magiërsHet verhaal over de ‘wijzen uit het Oosten’ is een geweldig mooi verhaal, zoals het in de Bijbel staat, en nodigt inderdaad uit tot fantaseren over wie deze mannen nu eigenlijk waren. Daniël Gilbert houdt zich bezig met fantasieën, die heel veel logische historische elementen bevat. Hij schildert de Magiërs af als mensen die in de lijn van Daniël, de eerste minister van het Grote Perzische Rijk, wandelen. Zij hebben voor een groot deel zijn levenswijze en zijn wijsheid overgenomen en groeien in kennis door onderzoek. Daarmee vormen zij een aparte groep te midden van de elitaire wetenschappers van hun land en in die tijd. Tegelijkertijd zijn zij bewoners van een rijk, waar de machtsintriges niet van de lucht zijn en het zijn roerige tijden voor alle volkeren, sinds de Romeinen wereldlijke macht hebben gekregen.

Het verhaal van de wijzen wordt door Daniël Gilbert op heel geloofwaardige wijze neergezet, en we leven in de huid van Ramates mee in de overtuiging dat we de Koning van de Joden moeten bezoeken.  Deze reis is ook een geestelijke reis voor Ramates. Hoewel hij aan het eind van de reis zijn status bij het hof van de koning kwijt is, heeft hij een status gekregen aan het hof van de Koning der Koningen en hij is er blij mee.

Waardering:

Een geweldig leuk boek om met name met de kersttijd te lezen.

Lees 5693 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 januari 2013 22:19

1 Reactie

  • Reactielink donderdag, 03 mei 2012 13:42 Geplaatst door angelo frederiks

    Heel interessant boeiend boek.

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.