Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
vrijdag, 11 oktober 2019 22:09

Reay, Catherine - Het geheime recept voor familie

Geschreven door
Beoordeel dit item
(5 stemmen)

Inhoud:

‘Het geheime recept voor familie’ van Katherine Reay is een roman over twee zussen en hun passie voor koken. Wat is belangrijker: de band met je familie of je eigen dromen achterna gaan?

Vijftien jaar geleden trok Lizzy weg uit haar geboorteplaats om haar grote droom te volgen: chefkok worden van een restaurant in New York. Nu lijkt haar culinaire talent echter te verdwijnen, en ze vlucht terug naar haar geboorteplaats Seattle, waar ze ontdekt dat haar zus ziek is en chemotherapie moet ondergaan.

Lizzy besluit haar zus te helpen door gezonde maaltijden voor haar te gaan maken. Maar dan meldt haar oude baas zich weer… Kiest ze voor haar nieuwe familieleven of voor haar oude droomleven in New York?

Waardering:

Dit is een heerlijke feelgoodroman. Toch zit er wel degelijk diepte in als je er beter over nadenkt.
De relatie tussen de zussen is niet best als Lizzy hoort dat haar zus kanker heeft en chemo's moet. Omdat ze in New York vastgelopen is besluit ze dat ze haar zus wel even kan helpen.
Ze besluit haar gave van koken te gebruiken en dat lukt haar verbazingwekkend goed.

Er is een diepgewortelde boosheid en teleurstelling bij beide zussen. Ze hebben nog steeds veel last van hun moeders overlijden. Ze begrijpen elkaar niet, maar ook Jane en Peter en Lizzie en Nick begrijpen elkaar niet. Spreken met elkaar is belangrijk en niet zomaar aannemen dat de ander wel zo zal denken.

Een roman die heerlijk leest en je aan het denken zet!

Gegevens:

Uitgeverij Kokboekencentrum
ISBN 9789043531986
Aantal blz: 368
Prijs: € 20,99
Lees 236 keer
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.