Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
vrijdag, 02 augustus 2019 17:24

Fabry, Chris - Onder een bloedrode hemel

Geschreven door
Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Inhoud:


Chris Fabry’s ‘Onder een bloedrode hemel’ is een meeslepende roman over menselijk drama en een zorgvuldig bewaard geheim.

In een mijnwerkersdorp groeien de meisjes Ruby en Bean samen op, zonder enig besef van de onvrede in het dorp en de tragedie die hen voor altijd zal scheiden. Jaren later klopt er plots een verslaggever bij Ruby aan met vragen over het bloedbad van 1933 en wordt ze geconfronteerd met de herinneringen aan die vreselijke dag. Ze gaat terug naar het dorp, waar nu een nieuwe crisis dreigt en alleen het geheim dat ze al die jaren zorgvuldig heeft bewaard verschil kan maken.

Waardering:


Als Ruby met haar vader in het mijnwerkersdorpje Beulah komt wonen raakt ze al snel dik bevriend met Bean. Toch leven ze in totaal; verschillende werelden. Ruby is de dochter van een van de mijneigenaren en heeft daardoor nergens gebrek aan. Bean is de dochter van een mijnwerker die al zijn loon al alcohol uitgeeft. Zij lijdt vaak honger en heeft overal gebrek aan. Maar dat staat niet tussen hen in.
Ruby vindt bij de moeder van Bean liefde die zij mist, omdat haar moeder overleden is.

Het is in de tijd van de oprichten van de vakbonden en er is veel spanning. Als er iets vreselijks gebeurt veranderen de levens van Ruby en Bean definitief. Ze zien elkaar nooit meer terug.

Jaren later is Ruby oud en komt er iemand aan de deur die haar wil spreken over wat er in Beulah gebeurd is. Als haar kinderen zich zoveel zorgen gaan maken over haar rijgedrag en haar sleutels afpakken, gaat Ruby d.m.v. de reservesleutels met de auto op weg naar Beulah. Dat gaat alleen niet zoals gepland.

Door het verhaal wisselend over vroeger en nu te laten gaan is het erg boeiend. Het begin komt wat traag op gang, maar dat wordt aan het einde van het verhaal ruimschoots goed gemaakt. Wat een onverwachte wending!

Gegevens:


Uitgeverij Kokboekencentrum
ISBN 9789043531863
Aantal blz: 400
Prijs: € 20,99

Extra:


Lees een fragment van het boek
Lees 374 keer
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.