Warning: Attempt to read property "alias" on null in /home/christelijk/public_html/components/com_k2/router.php on line 283
Ganshert, Katie - Het lied van de feniks
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
maandag, 06 november 2017 19:30

Ganshert, Katie - Het lied van de feniks

Geschreven door
Beoordeel dit item
(17 stemmen)

Inhoud:

Bij een aanslag in een trein bij Chicago komen 22 mensen om het leven. Autumn overleeft als enige van haar coupé de explosie. Na de ramp worstelt ze met schuldgevoelens. Waarom die trein, Waarom die mensen. Waarom zij niet dood? Een jaar later vindt ze de 12 jarige Reese voor haar deur, die de dochter van één van de omgekomen slachtoffers blijkt te zijn. 

 

Waardering:

Autumn Manning is de enige overlevende van een terroristische aanslag. Het is een jaar later en Autumn kampt met de gevolgen ervan. de impact hiervan is groot; ze werkt niet, ze slaapt niet maar is geobsedeerd door de slachtoffers.
Al vanaf ze uit haar coma ontwaakte, ontvangt Autumn brieven van Reese, de dochter van Vivian, één van de overledenen. Maar nu komt Reese naar Autumn toe; een ongemakkelijke situatie, zeker ook voor Paul, de vader van Reese. Temeer omdat vlak na het ongeluk Autumn voor Vivian aangezien werd en Paul dat dat zijn vrouw de enige overlevende was.
Paul heeft het niet makkelijk. Hij staat alleen voor de opvoeding van zijn kleuterzoon en purperende dochter. Vooral met Reese loopt het nog weleens mis.
Reese wil graag een herdenkingsvideo maken van alle slachtoffers en vraagt Autumn hierbij te helpen. Maar Paul is er fel op tegen. Waarom hij zo reageert is niet meteen duidelijk. Maar dan blijkt dat Paul een geheim met zich meedraagt.
Maar is hij wel de enige die de last van dit geheim voelt? Of heeft het gedrag van Reese hier ook mee te maken? Ondertussen hebben de wegen van Paul en Autumn elkaar vaker gekruist en zijn er gevoelens voor elkaar ontstaan.
'Het lied van de feniks' is een prachtige, goedgeschreven roman. In verhouding zijn er van de christelijk vertaalde romans niet erg veel hedendaagse romans. Hier hebben we er één; en nog een hele goede ook!
Autumns trauma is realistisch beschreven. Er zit een lekkere vaart in het boek en je bent benieuwd naar Pauls verhaal. Genoeg ingrediënten om het boek in één ruk uit te lezen. Ook de aantrekkelijke cover nodigt uit tot lezen. Een aanrader!

Gegevens:

Uitgeverij: Kok
ISBN 978902972701
Aantal pagina's: 368
Prijs: € 19.99

 

Lees 892 keer Laatst aangepast op donderdag, 09 november 2017 09:32
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.