Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
maandag, 19 januari 2009 20:36

Tatlock, Ann - Het huis van Musume

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Inhoud:

Los Angeles, 1938. Augie Schuler, kind uit een probleemgezin, is wanhopig op zoek naar liefde en een normaal gezinsleven. Wanneer zij in contact komt met Sunny Yamagata en haar familie, weet ze dat ze eindelijk haar eigenlijke thuis heeft gevonden. Dat de Yamagata’s van Japanse afkomst zijn, doet daar niets aan af. Sunny wordt haar hartsvriendin en Augie stort zich vol overgave in de Japanse cultuur en gemeenschap, ondanks de racistische vooroordelen van haar eigen familie. Bij de Yamagata’s krijgt Augie een Japanse naam: Musume, wat ‘mijn meisje’ betekent. Samen zoeken de vriendinnen naar een eigen identiteit in een samenleving waar iedereen andere wortels heeft. Daarbij is vooral Sunny ook op zoek naar God. Na het Japanse bombardement op Pearl Harbor verandert alles. Augie wordt opnieuw geconfronteerd met de vooroordelen bij haar thuis en de familie Yamagata wordt, net als alle andere Japanse Amerikanen, door hun omgeving en door de Amerikaanse regering als landverraders behandeld. Zal de vriendschap deze crisis overleven? En hoe beïnvloedt deze ervaring de keuzes in hun latere leven, vooral als zij, volwassen geworden, opnieuw met discriminatie en uitsluiting te maken krijgen? Een prachtig verhaal over de bittere consequenties van racisme, maar ook over vergeving en verzoening, geschreven tegen de achtergrond van de Amerikaanse geschiedenis.

Waardering:

De eerste helft van het boek gaat over Augie Schulder als klein meisje, welk opgenomen wordt in een Japans gezin.
In de tweede helft van het boek ontmoeten de volwassen Augie en Sunny, de Japanse vriendin van Augie, elkaar weer.
Het eerste gedeelte vond ik prachtig om te lezen, het tweede gedeelte bevatte behoorlijk langdradige stukken, dat was erg jammer. Ann Tatlock kan de gevoelens van Augie prachtig beschrijven.

Lees 1944 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 januari 2013 22:19
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.