Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
vrijdag, 16 december 2016 12:25

Sukkar, Ghada - Koffie met kardemom

Geschreven door
Beoordeel dit item
(5 stemmen)
Inhoud:
 
Ze zijn welvarend en graag gezien in de high society van Basra, Irak, de christelijke broers Saliem en Jamil Safi en hun echtgenotes, de zussen Merjam en Roza. Het is de tijd van het Britse mandaat over Irak. In de jaren die volgen verandert het leven van de familie onherkenbaar – de zonen en dochters gaan studeren, worden verliefd en trouwen, ze worden politiek actief in een klimaat van toenemende repressie. Hoe blijven de familieleden in voor- en tegenspoed vasthouden aan de waarden die hen zo na aan het hart liggen: liefde, geloof, hoop en trouw?
 
Koffie met kardemom is een familiekroniek in romanvorm, een literair werk met autobiografische elementen is. 
Deze roman dompelt je onder in een kleurrijke cultuur. Het vertelt het verhaal van het Iraakse volk, vanuit het perspectief van een christelijke familie.
 
Waardering:
 
Dit boek is een prachtige familiekroniek van een christelijke familie die de geschiedenis van Irak goed weergeeft. Van de Britse bezetting tot de Amerikaanse bevrijding en de huidige dreiging van IS. Al deze tijden worden uitgebreid beschreven.
In de Britse tijd is er vooral onderdrukking en corruptie. In de koningstijd is het politiek onstabiel en staat de Baathpartij tegenover de communisten.
 
In elke periode staan andere personen uit de familie centraal.
Een groot deel gaat over Fuad. Fuad is arts en krijgt met zijn moderne vrouw Fadwa twee dove dochters. Die worden goed opgeleid tot succesvolle kledingontwerpers. De derde dochter gaat twee jaar in Nederland studeren.
 
Saddam is overal. Zelfs in Nederland wordt de derde dochter gecontroleerd. Zij verbaasd zich erover dat veel Nederlanders denken dat de Irakezen zelf voor Saddam hebben gekozen. Zoals zovelen is zij blij met de Amerikaanse invasie in Irak.
 
Het boek is boeiend, maar ook erg leerzaam. Je leest de geschiedenis vanuit de mensen zelf.
 
Gegevens:
 
Uitgeverij Ark Media
ISBN 9789033801150
Aantal blz: 400
Lees 978 keer
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.