Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
maandag, 25 maart 2013 22:49

Young, W. Paul - De oversteek

Geschreven door
Beoordeel dit item
(11 stemmen)

Inhoud:

Anthony Spencer is maar al te trots op zijn succes, ook al heeft het hem pijnlijk veel gekost. Mensen uit zijn naaste omgeving zijn van hem vervreemd geraakt en hij leidt een teruggetrokken bestaan. Als hij op een dag een hersenbloeding krijgt, raakt hij in coma en 'ontwaakt' in een surreële wereld. Een wereld die een weergave blijkt te zijn van alle mooie, maar ook alle verdorven elementen uit zijn leven. Tony ontdekt dat zijn bestaan is gebouwd op de giftige grond van een gebroken hart. Vindt hij een manier om het door hemzelf veroorzaakte onrecht te herstellen?

Waardering:

In de oversteek gaat het voor een groot gedeelte over de Drie-eenheid van God. 
Als Tony in coma raakt komt hij in een landschap dat op zijn ziel lijkt. Het is een rotsachtig lelijk landschap. Hij ontmoet er Jack (C.S. Lewis), Jezus en de Heilige Geest. De laatste is net als in “De uitnodiging” een vrouw, maar nu een Lakota (Indiaan).
Young lijkt er van uit te gaan dat God in iedereen aanwezig is. Tony is niet tot geloof gekomen, maar toch praten Jezus en de Heilige Geest op zo’n manier met hem dat het lijkt of er niets tussen hen in staat.
Tony komt langzamerhand tot besef wat hij veroorzaakt heeft met zijn gedrag en hij krijgt spijt.
De “tussentijd” waarin Tony verkeert lijkt wat op het vagevuur. Hij krijgt een soort herkansing. 
Tussen de tijden in het landschap door bevindt Tony’s geest zich in hoofden van mensen. Dat brengt hilarische momenten met zich mee.
Er worden goede vragen in dit boek behandeld en het verhaal is aangrijpend. Het eerste gedeelte is wat taai, maar daarna is het zeker de moeite waard.
Het gaat meer over mensen dan “De uitnodiging” en is daarom misschien minder afstotend voor sommige christenen. Toch komen er ook dingen in voor waar veel christenen zich aan kunnen storen. Dat is jammer, want er zitten ook heel goede dingen in.

Gegevens:

Uitgeverij Kok
Aantal blz: 317
ISBN: 9789043521277
Prijs: € 18,95

Extra:

Trailer:

Lees 6679 keer Laatst aangepast op maandag, 25 maart 2013 22:56
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.