Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
donderdag, 31 mei 2012 22:47

Gaus, P.L. - Vergelding

Geschreven door
Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Inhoud:

Het rustige stadje Millersburg wordt opgeschrikt door de moord op de jonge vrouw Janet Hawkins. De dader wordt al snel gevonden en gevangengezet. De vader van Janet, David Hawkins, valt de moordenaar aan in zijn cel en verdwijnt vervolgens spoorloos.
Kort hierna wordt opnieuw een moord gepleegd. De plaatselijke sheriff, Bruce Robertson, verdenkt Hawkins en gaat op onderzoek uit. Hij ontdekt dat Hawkins tot een speciale eenheid van het leger behoorde en zich later bij de Amish heeft aangesloten. Robertson vertrouwt het niet. Waarom zou iemand zo'n eigenaardige stap zetten?
Robertsons goede vrienden Michael Branden en Caleb Troyer betwijfelen Hawkins' schuld en beginnen een eigen onderzoek. Terwijl de drie met hun verschillende opvattingen tegenover elkaar komen te staan, neemt de druk om de zaak snel op te lossen toe ...


Waardering:

Dit boek komt na “Bloedband” maar kan goed los gelezen worden.
Professor Michael Branden en zijn vrienden dominee Caleb Troyer en politiecommissaris Bruce Robertson moeten een volgende misdaad op gaan lossen.
Dit boek speelt zich wat minder af in de Amish-wereld dan zijn voorganger “Bloedband”.
Het is leuk om weer over dezelfde personen te lezen als in het eerste boek. De professor, dominee en politieman zijn goed neer gezet.
Persoonlijk vind ik de beschrijvingen van de omgeving iets te uitgebreid. Dat maakt het soms wat saai.
Toch is het boek wel spannend, want de lezer twijfelt continue aan de schuld of onschuld van David Hawkins.

Gegevens:

Uitgeverij Barnabas
249 blz.
ISBN 9789085201953
Prijs: € 14,95

Lees 1584 keer Laatst aangepast op maandag, 28 januari 2013 22:33
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.