Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
vrijdag, 09 januari 2009 23:07

Herman, Kathy - Flinterdun bewijs

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Inhoud:

Flinterdun bewijs

Ellen Jones is naar Seaport verhuisd om in alle rust aan haar roman te kunnen schrijven. In de supermarkt ontmoet ze twee andere nieuwkomers van het stadje: Julie Hamilton en haar tweejarige dochtertje Sarah Beth.
Tijdens een lunch in een restaurantje, vangt Ellen een gesprek op dat niet voor haar oren bestemd is: de mensen aan de tafel naast haar hebben het over Julie’s echtgenoot, Ross. De zaken waarvan ze hem beschuldigen lijken zeer ernstig … Hij zou zijn kind hebben mishandeld.
Ellen durft de geruchten niet met Julie te bespreken en gaat op zoek naar bewijs. Dan stuit ze op huiveringwekkende informatie: in een oud krantenartikel wordt Ross beschuldigd van de moord op twee jongens en het overlijden van zijn eigen zoon. Ook is hij de belangrijkste verdachte in een zaak van twee vermiste meisjes. Zijn deze verhalen waar? Of probeert iemand hem zwart te maken? Ellen kan geen harde bewijzen vinden, maar vreest voor de veiligheid van Sarah Beth en Julie. Net als ze besluit dat ze niet langer haar mond kan houden, blijkt Sarah Beth verdwenen te zijn.

 Waardering:

Het duurde wat lang voordat het verhaal echt boeiend werd. Het verhaal opzich vind ik mooi, de schrijfstijl wat minder.
De lezer wordt wel aan het nadenken gezet over de gevolgen van roddelen.
Achter in het boek zijn gespreksvragen opgenomen.

Lees 1875 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 januari 2013 22:19

1 Reactie

  • Reactielink woensdag, 15 september 2010 14:36 Geplaatst door Jolanda Bot

    In dit boek gaat het om roddelen en wat dat kan veroorzaken.
    Ik vond het boeiend en goed geschreven. Er komen veel personen in voor, maar er steken toch een paar personen bovenuit die meer worden uitgelicht. Daardoor wordt het niet verwarrend.
    Knap dat de schrijfster zo goed rondom het thema roddelen heeft geschreven. Het komt bij verschillende personen terug.

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.