Onze website maakt gebruik van cookies om optimaal te kunnen functioneren. Door op Sluiten te klikken gaat uw akkoord. Klik hier op Meer voor informatie.
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
dinsdag, 28 februari 2012 16:23

Bly, Stephen - De ongrijpbare weduwe

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(10 stemmen)

De vrouwen van Lordsburg - deel 2

Inhoud:

Lixie Miller staat in New Mexico en de wijde omgeving bekend om haar scherpe tong, haar vastberadenheid en om de manier waarop ze na de dood van haar man het leven weer heeft opgepakt. Wat eigenlijk niemand weet, is dat achter dat zelfverzekerde masker een eenzame, naar liefde hunkerende vrouw schuilgaat.
Haar masker gaat barsten vertonen wanneer ze op de afgelegen ranch van een vriend wordt uitgenodigd om gastvrouw te zijn voor hoog bezoek. Midden in de woestijn verandert Lixies tot voor kort saaie leventje al vlug in een heus wildwestverhaal. Ze maakt kennis met een sympathieke advocaat, neemt een klein, gewond indianenmeisje onder haar hoede en maakt jacht op een gevaarlijke crimineel.
Ondanks alle spanning en het gevaar kan Lixie eindelijk afrekenen met het verleden én vindt ze ten slotte zichzelf terug.

Waardering:

Lixie Miller een bijzondere vrouw met veel babbels maar een klein hartje. Ze worstelt met het verleden; ze heeft haar man met een ander betrapt op een moment dat ze hem wilde verrassen.
Lixie wordt gevraagd gastvrouw te zijn op een afgelegen Ranch. Het bezoek wat daar komt brengt een klein Indianenmeisje mee, die Lixie onder haar hoede neemt. Lixie heeft nooit kinderen gekregen en vindt het heerlijk om voor dit meisje te zorgen. Het leven van Lixie veranderd enorm, ook door de man die op haar pad komt en door allerlei wilde gebeurtenissen waar ze in terecht komt.
Dit boek is een tweede deel in de serie maar is prima zelfstandig te lezen. Hoewel er genoeg actie in het boek voorkomt, komt het verhaal toch wat saai over doordat veel wat onrealistisch overkomt. Bijvoorbeeld de gesprekken tussen Lixie en Jefferson Carter en alles rondom het 'Indianenmeisje'. Het is wat ver gezocht allemaal. Gevoelens blijven oppervlakkig of blijven uit, wat ook jammer is.

Gegevens:

Uitgeverij: De Banier
ISBN: 9789033609602
Aantal pagina's: 340
Prijs: € 19.95

Lees 1843 keer Laatst aangepast op maandag, 28 januari 2013 22:54
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.