Recensies, waarderingen, reacties en informatie

Jolanda Bot

Inhoud:

Lucy Clairmont groeit op met geschiedenis om zich heen, en voor ze het weet is ze zelf archeologe. Maritiem archeologe om precies te zijn, want als kind was ze al gefascineerd door alles wat met de zee te maken had.

Dan slaat het noodlot toe.

Zal het Dashel, een Amerikaanse astronoom, lukken om met al zijn kennis van de sterrenhemel het raadsel uit haar familiegeschiedenis te onthullen?

Waardering:

Lucy groeit op bij liefdevolle ouders. Haar vader vertelt geweldig mooie verhalen waarin hij vaak verwijst naar de Maker van de schepping. Als Dash in het appartementencomplex naast hun komt wonen ontdekt haar vader dat hij vaak alleen is. Zijn tante, bij wie hij woont, is vaak weg. Als Dash en Lucy elkaar ontmoeten klikt het meteen. Ze brengen samen veel tijd door in de bibliotheek. Dash is weg van sterren en Lucy van maritieme archeologie. Dash wordt uitgenodigd voor de verhalen ’s avonds en hij voelt zich thuis bij Lucy’s familie.
Maar als zijn tante verhuist moet hij mee en verliezen ze elkaar uit het oog.

Afwisselend lees je over Lucy en Dash en over Frederick en Juliette die 200 jaar daarvoor leefden. Frederick is de bekende verrader die met schip en al ten onder ging. Lucy is geobsedeerd door dat verhaal en wil het schip vinden. Dash besluit haar te helpen.
Als ze samen op onderzoek uit gaan komen er verrassende dingen naar boven.

Amanda Dykes heeft op een knappe manier de twee verhaallijnen verweven met elkaar. Het boek is boeiend en heeft verrassende wendingen.
Naast de rechtstreekse verwijzingen naar God door Lucy’s vader gaat het ook over vergeving en plaatsvervangend lijden.


Gegevens:

Uitgeverij Van Wijnen
ISBN 9789051945973
Aantal blz 398
Prijs: € 21,00

Inhoud:


In Sterrenregen van Jennifer Wrigth blijft Kathryn Baile alleen bij haar vader en stiefmoeder achter als haar zus Melissa trouwt en verhuist. Het is 1935, de Dust Bowl is op zijn hoogtepunt en het leven in Oklahoma is zwaar. Kathryn mist haar zus verschrikkelijk, zeker als haar vader besluit dat het gezin huis en haard moet verlaten in de zoektocht naar een beter bestaan.

Ondertussen is het kersverse huwelijk van Melissa niet wat ze ervan verwachtte. Hoe welvarend haar echtgenoot ook is, zijn handjes zitten los en Melissa doet er alles aan om in de hogere kringen haar blauwe plekken te verbergen, terwijl door de droogte haar buren omkomen van de honger.

De twee zussen vechten tegen de hardheid van het bestaan en blijven dankzij hun geloof hopen dat ze elkaar zullen terugvinden.

Waardering:


Het verhaal begint op de trouwdag van Melissa. Zij trouwt met één van de rijkste jongemannen van het stadje. Ze denkt dat ze uit liefde trouwen, maar ze komt er al snel achter dat hij alles wil hebben en gewelddadig is. Als ze de armen (waarvan ze er zelf ook eerst één was) wil helpen krijgt ze te maken met tegenstand. Niet alleen van haar man, maar ook van de armen. Want haar man en zijn vader blijken niet zo leuk zaken te doen.

Haar vader, zijn nieuwe vrouw (Helen) en haar zusje gaan naar Indiniapolis om bij de vader van Helen te wonen. Hij kan ook de klompvoet van Kathryn opereren, die haar veel last bezorgd.
Onderweg raken ze elkaar kwijt en Kathryn moet alleen haar weg zien te vinden naar Indiniapolis. Met behulp van verschillende mannen komt ze steeds dichter bij haar doel.

Het is een boeiend boek, maar je valt wel opeens in het verhaal.
De reis naar Indiniapolis van Kathryn (als meisje alleen en ook nog invalide) en gebeurtenissen aan het einde doen wat onwaarschijnlijk aan.

Bij Melissa heeft het geloof een vrij grote plaats. Daardoor klinkt haar verworven inzicht aan het einde van het boek geloofwaardig. Bij Kathryn vind ik het minder geloofwaardig, zij geeft ook weinig blijk van geloof in God.

Gegevens:


Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029733700
Aantal blz 416
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Extra:


Lees het leesfragment

Inhoud:


Het vonkenpaleis van Nadia Hashimi gaat over Sitara Zamani, het tienjarige dochtertje van de rechterhand van de president van Afghanisan. Het is 1978 en het leven is goed in Kabul, totdat er een coup wordt gepleegd door de communisten. Sitara’s gehele familie wordt vermoord en alleen zij blijft over, gered door Shair, een wachter van het paleis.

Sitara wordt geadopteerd door een Amerikaanse diplomate, die haar meeneemt naar Amerika waar ze opgroeit en al haar tijd steekt in haar studie geneeskunde en baan als chirurg.

Maar dertig jaar na die fatale nacht in Kabul komt ze op de operatietafel een oude bekende tegen: Shair. Hij heeft haar gered, maar is hij ook onschuldig? Wat heeft hij te maken met de dood van haar familie?

Waardering:


De schrijfster weet door haar woorden de sfeer in het presidentieel paleis in Kabul goed te schetsen. Je ziet het als het ware de prachtige omgeving voor je. Sitara is vaak met haar familie in het paleis omdat haar vader de adviseur is van de president. Ze speelt dan met zijn kleindochter en -zoon. Hun leven is goed en ze zijn gelukkig. Tot de coup plaats vindt, waarbij de militairen zich tegen hen keren.
Sitara overleeft, maar ziet vreselijke dingen.

Als door een wonder komt ze bij de Amerikaanse Antonia en haar moeder Tilly terecht. Haar vlucht van Afghanistan naar Amerika is niet eenvoudig. En ook in Amerika heeft ze het heel zwaar. Antonia adopteert haar en probeert haar zo goed mogelijk te helpen.

Dan is het jaren later en Sitara (nu Aryana) is chirurg. Er gebeurt iets wat haar er weer toe aan zet om naar haar overleden familieleden te zoeken. Ze besluit terug te gaan naar Kabul. Daar ziet ze haar oude wereld deels terug, maar het is ook een compleet andere wereld geworden.

In dit prachtige en indrukwekkende boek komt de wereld van Afghanistan dichterbij. De veroordeling van de inmenging van zowel Rusland als Amerika wordt niet geschuwd. Beiden hebben bijgedragen aan de groeiende macht van de taliban en de onrust en oorlogen.
Het is een boek met veel heftige gebeurtenissen, met name in het begin. Daardoor is het erg boeiend, maar het is niet te veel.

Gegevens:


Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789023961499
Aantal blz 432
Prijs: € 23,99
Prijs e-book: € 9,99

Extra:


Lees het leesfragment

Inhoud:


Lancaster County, 1951. Maggie Esh is eraan gewend dat ze vriendelijk behandeld wordt door de jonge mannen van het Old Order Amish Church-district. Maar ze is ziek en wil niets liever dat ze wat meer is zoals andere meisjes, zodat ze een normaal, gezond leven kan leiden en op een dag kan trouwen. Wanneer er in de omgeving tentsamenkomsten worden georganiseerd, besluit Maggie er een te bezoeken en wat ze daar hoort zeggen door de prediker doet haar alles wat ze gelooft heroverwegen. Durft ze op God te vertrouwen als hoop op een ander leven een verre droom lijkt?

Waardering:


Maggie heeft reuma en heeft erg veel pijn. Dat maakt het voor haar onmogelijk om veel normale klusjes te doen. Ze heeft al heel veel remedies geprobeerd, maar niets hielp.
Ze gaat wel naar de zangavonden, maar vindt zichzelf geen man waard. Ze kan soms amper lopen en sommige jongens laten duidelijk blijken dat ze haar maar niks vinden. Eén jongen heeft wel interesse, maar die wimpelt ze af.
Dan komt er een opwekkingsprediker in de buurt. Een mennonitische nicht van Maggie neemt haar een keer mee. Maggie is onder de indruk en gaat ook zelf de bijbel lezen. Ze bezoekt de tent nogmaals en maakt kennis met de zoon van de prediker, die een wonderbaarlijke genezing heeft meegemaakt na gebed.

Een mooi boek waarin de worstelingen rondom een chronische ziekte goed worden verwoord. Het geloof heeft een grote en mooie plaats.

Gegevens:


Uitgeverij De Parel
ISBN 9789493208674
Aantal blz 288
Prijs: € 20,99
Prijs e-book: € 9,99

Extra:


Lees het leesfragment

Inhoud:


‘Het witte meisje’ van Tony Birch is een literaire roman over het verwoestende Australische beleid van de jaren zestig om inheemse kinderen uit hun families te verwijderen.

Odettes dochter verdwijnt en laat haar kleindochter Sissy bij haar achter. Dat is niet zonder gevaar: de autoriteiten zijn op zoek naar Aboriginal-kinderen om ze bij hun families weg te halen, maar Odette slaagt erin onder de radar te blijven.

Maar dan arriveert er een nieuwe politieagent in het Australische plattelandsstadje, vastbesloten om de wet te handhaven. Odette zal alles moeten riskeren om Sissy te redden

Waardering:


Odette is een Aboriginal vrouw die zorgt voor haar kleinkind Sissy. Haar dochter is vertrokken en heeft nooit meer wat van zich laten horen na de geboorte van Sissy. Ze wonen in een rustig dorp en de situatie is veilig totdat er een nieuwe politieagent komt. Sissy is namelijk meer blank dan Aboriginal en dat is gevaarlijk voor Odette. Want officieel mag zij dit kind niet opvoeden. De politie heeft de macht en voogdij over die kinderen.

Als de dreiging Odette te veel wordt vlucht ze met haar kleinkind. Ook dat is niet zonder gevaar, want ze moeten daar een pas voor hebben. Overal kunnen ze opgepakt worden.

Een roman die een mensonterend handelen laten zien van de blanke overheid in Australië. Gezinnen die uiteen gereten worden, vernederd en als achtergesteld ras behandeld worden.
Het is een boeiende roman die knap geschreven is. Het verhaal laat je niet snel los.

Gegevens:


Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789023961215
Aantal blz: 336
Prijs: € 21,99
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Extra:


Lees het leesfragment

Inhoud:


In ‘Een schitterend plan’ van Amanda Wen is de afkomst van Sloane Kelley voor haar een raadsel. Haar moeder heeft haar na haar geboorte achtergelaten bij adoptie-ouders en is daarna uit beeld verdwenen. Nu helpt Sloane in haar werk als museumcurator anderen om dichter bij hun roots te komen.

Tot ze op een dag op een negentiende eeuws dagboek stuit. Het is het begin van een zoektocht met een uitkomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

In deze hartverwarmende roman komen heden en verleden samen in het besef dat een goddelijk plan voor ieders leven de generaties doortrekt.

Waardering:


De geadopteerde Sloane is gelukkig opgegroeid in het gezin dat haar adopteerde. Maar ze vraagt zich vaak af hoe haar biologische ouders zouden zijn. Ze lijkt namelijk totaal niet op haar adoptieouders.
Sloane is gek op geschiedenis en daardoor helemaal op haar plek in het museum waar ze werkt. Als daar opeens een tas met een dagboek ingeleverd wordt is ze heel blij. Ze neemt contact op met de familie en die blijken het grote mooie huis aan het opruimen te zijn om te verkopen. De koper wil het huis plat gooien en er een wijk bouwen. Sloane wil dat graag voorkomen, maar dat lijkt niet te lukken.
Samen met Garret leest ze steeds meer dagboeken. Ze groeien naar elkaar toe, maar Garrets leven is niet in het kleine dorpje. Is er kans op een relatie?

Een mooie roman die duidelijk maakt dat God alles bestuurt en een reden heeft om iets te doen. De adoptie van Sloane is geleid, merkt ze als ze steeds meer dagboeken leest. Ook de ontmoeting tussen Garret en Sloane is geleid.
Een boeiend boek dat historie en heden verenigd.

Gegevens:


Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029733106
Aantal blz: 320
Prijs: € 21,99
Prijs e-book: € 9,99

Extra:


Lees het leesfragment

Jij hoort bij mij is het eerste deel van de serie Riverbend Gap.


Inhoud:

Als Katelyn Loveland midden in de Appalachen met haar auto van de weg raakt, vreest ze dat haar einde nabij is. Maar dan verschijnt Cooper Robinson, de lokale hulpsheriff, als vanuit het niets. Hij schiet haar te hulp en ondanks de levensbedreigende omstandigheden valt Katie als een blok voor hem. En zij is niet de enige die verliefd wordt; Cooper vergaat het net zo. Maar al snel na de redding komt hij tot een onthutsende ontdekking: Katelyn is niemand minder dan de nieuwe vriendin van zijn broer. En dus is er geen toekomst voor hen weggelegd. Of toch wel?

Waardering:

Het boek begint meteen al spannend als Katelyn van de weg raakt en met de voorkant van haar auto gevaarlijk over de rand hangt. Gelukkig rijdt Cooper net langs en hij kan hulptroepen inschakelen. Doordat ze samen een tijd zitten te wachten, klikt het goed tussen hen. Maar als Katelyn bij haar vriend aankomt blijkt hij de broer te zijn van Cooper.
De aantrekkingskracht blijft, ook al proberen ze elkaar te mijden. Het is allemaal nog gevoeliger omdat zijn broer een lange tijd neerslachtig is geweest. Nu hij door de vriendschap met Katelyn zo is opgeknapt durft zijn broer niet veel langs te komen.
Als zijn broer dan ook vraagt om in te vallen voor hem om samen met Katelyn en stuk van een wandelpad te lopen, is hij daar niet happig op.

Dit is een romantisch boek dat makkelijk weg leest.

Gegevens:

Uitgeverij De Parel
ISBN 9789493208681
Aantal blz: 352
Prijs: € 21,99

Extra:

Lees het leesfragment

Inhoud:


Babel, zevende eeuw voor Christus. Een dag voor de troonsbestijging van Nebukadnezar maakt Mannu-ki een kapitale fout. Hij slaat op de vlucht, maar wordt achterhaald door de dienaar van Kalbi, de aanvoerder van de koninklijke garde. Dit is voor Mannu-ki het begin van een jarenlange onderdrukking. Hij vindt bondgenoten in zijn jeugdvriend Sulaja en in de Judese schrijver Elisama. Samen zoeken ze een mogelijkheid om uit de greep van Kalbi te ontkomen. Het onvoorspelbare pad van Mannuki brengt hem op de positie van hofschrijver. Verraad dwingt hem opnieuw te vluchten. Zijn lange tocht leidt hem uiteindelijk naar Jeruzalem. Nebukadnezar is vastbesloten de opstandige stad klein te krijgen. Terwijl de stad ten onder gaat, houdt Elisama vast aan de hoop dat er een keer zal komen in haar lot. Is die hoop er ook voor Mannu-ki of zal het onrecht zegevieren?

Waardering:


Manu-ki is bijna klaar met zijn opleiding tot schrijver als hij geobsedeerd raakt door de dochter van Kalbi. Zo geobsedeerd dat hij zich aan haar vergrijpt. Kalbi’s mannen hebben hem zo te pakken en hij wordt gedwongen met haar te trouwen en schrijver van Kalbi te worden. Eigenlijk meer slaaf, want hij laat hem te pas en te onpas opdraven. Zijn nieuwe vrouw keert zich tegen hem en zijn leven is ellendig. Dat verandert als Elisama als banneling uit Israël naar Babylon wordt weggevoerd. Hij wordt aan Manu-ki toegekend als slaaf. Hij vindt echter een vriend in hem met wie hij kan praten.
Ook Sulaja wordt een vriend van hem, maar in hoeverre is hij te vertrouwen?

Uniek is dat in dit boek de inname van Jeruzalem door Nebukadnezar door de ogen van zowel een Babyloniër  (Manu-ki) en een Israëliër (Elisama). Er zijn veel bronnen gebruikt en er is veel onderzoek gedaan door de schrijver. Er zijn veel uitgebreide noten kaarten opgenomen in het boek. Helaas vind ik de start van het boek met de verkrachting door de hoofdpersoon niet zo sterk. Dit doet af aan het invoelingsvermogen met de hoofdpersoon en zijn ellendige toestand.

Gegevens:


Uitgeverij De Banier
ISBN 9789087187859
Aantal blz 308
Prijs: € 19,95

Dit is het tweede deel in de serie over Sidney Chambers. Het eerste deel is Sidney Chambers en de gevaren van de dood

Inhoud:


In Sidney Chambers en de gevaren van de nacht zet pastor en parttime detective Sidney Chambers zijn speurwerk voort. Samen met zijn kameraad en inspecteur Geordie Keating zet hij zijn tanden in een onverwachte en fatale val van de kapel van King’s College, Cambridge, fotografie met een luchtje en vergiftiging tijdens een cricketwedstrijd.

Ook reist hij naar Berlijn, waar de Muur verrijst en hij verstrikt raakt in een web van internationale spionage. Een uitstekende afleiding voor de liefdesperikelen die hem kwellen, zoals gewoonlijk. Moet hij kiezen voor de voorname Amanda, of toch voor de Duitse weduwe Hildegard?

Waardering:


In dit boek gebeuren opnieuw dingen die zijn instinct van detective opwekken.
In ieder hoofdstuk is er weer andere zaak, maar de lijn door het hele boek is toch wel de Duitse Hildegard. Er zijn bezoeken over en weer en samen met veel brieven leidt dat tot steeds meer vriendschap. Kan dat meer worden?
En Amanda heeft een verloofde waarmee ze al snel wil trouwen. Maar Sidney vertrouwt de intellectueel niet. Wat klopt er niet?
Dit is weer een heel leuk deel van de serie over Sidney Chambers. Nog steeds vindt ik de boeken een realistischer beeld schetsen van een predikant in die tijd dan de tv-serie.

Gegevens:


Uitgeverij Kokboekencentrum
ISBN 9789029733502
Aantal blz: 416
Prijs: € 9,99
Prijs e-book: € 22,99

Extra:


Lees het leesfragment

Inhoud:


Aan het begin van de maand november is de nieuwe roman Genade in Parijs van Karen Kingsbury verschenen.

In Genade in Parijs van Karen Kingsbury zijn Ashley Baxter Blake en haar man achttien jaar getrouwd. Dit willen ze vieren met een tripje naar de lichtstad, waar ook een aantal van Ashleys schilderijen tentoongesteld worden. Maar Ashley twijfelt…

Jaren geleden maakte ze in Parijs de grootste fout van haar leven, die ze zichzelf nooit heeft kunnen vergeven. Ze bewaart nog steeds geheimen die niet aan het licht mogen komen.
Een ontmoeting met een vroegere collega haalt al deze herinneringen weer naar boven. Zal teruggaan naar de stad waar het allemaal misging helpen om eindelijk rust te vinden?

Waardering:


Als Ashley Baxter uitgenodigd wordt om de exposeren in de galerie waar ze vroeger gewerkt heeft in Parijs is ze niet uitbundig enthousiast. Natuurlijk is het een eer, maar aan Parijs heeft ze alleen slecht herinneringen. Haar man Landon probeert haar door het bijbelverhaal over de storm op het meer te vertellen dat er ook goede dingen moeten zijn gebeurd toen zij daar was, maar hij weet niet alles.
In dit boek wordt de periode die Ashley in Parijs doorbracht verteld. Details die in eerdere boeken nooit voorkwamen. Hoe een naïef Amerikaans meisje zich laat inpakken door een gevaarlijke Fransman die het op jonge meisjes heeft voorzien.

Het bezoek is niet zonder gevaar, maar dat hebben Ashley en Landon niet door.
Ashley’s nichtje Jessie verblijft een poosje in Parijs, het als Ashley deed, voor de kunst. Op cursus heeft zij Gabe ontmoet, wiens moeder een connectie heeft met Ashley. Maar zij is niet de enige, ook Mia laat van zich horen. Langzaam beseft Ashley dat ze vergeven is en dat zij zelf ook voor anderen een licht was en een instrument van God.

Een prachtig meeslepend boek! Zoals we gewend zijn van Kingsbury met flink wat emoties, maar ook doordrongen van het geloof en dan vooral vergeving. En uiteraard kan in Parijs ware liefde ook niet ontbreken.

Achterin staat een uitleg over de Baxterfamilie, een interview met de schrijfster en gespreksvragen.

Gegevens:


Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029733670
Aantal blz 320
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 9,99
Pagina 1 van 84

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.