Recensies, waarderingen, reacties en informatie
woensdag, 14 december 2011 12:28

Hooyberghs, Anne-Marie - Bloedverwanten

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(4 stemmen)

 

Inhoud:

Maddy gaat op het kasteel van de Beauforts werken om de oude, dementerende graaf te verzorgen. Behalve haar moeder en zijzelf is niemand op de hoogte van het geheim dat haar oma op haar sterfbed heeft opgebiecht, namelijk dat de graaf vermoedelijk haar grootvader is...

Op het kasteel maakt Maddy kennis met Rens, de staljongen. Ze wordt verliefd op hem, maar dan blijkt dat Rens geen staljongen is, maar Laurens – de kleinzoon van de graaf. Maddy probeert haar gevoelens voor hem de kop in te drukken. Ze hebben hetzelfde bloed, dus is een relatie uitgesloten. Maar gevoel laat zich niet sturen.
Als Maddy op een dag te horen krijgt dat de lang vervlogen intriges tussen haar oma en de oude graaf op een misdaad berusten, wordt haar leven pas echt een hel. Ze neemt ontslag, maar de Beauforts willen er alles aan doen om hun goede naam te behouden.Waardering:

Op haar sterfbed onthult de oma van Maddy een familiegeheim. Maddy is van plan uit te zoeken hoe het precies zit, en neemt een baan aan op het kasteel om voor haar biologische grootvader te kunnen zorgen.
Al snel wordt Maddy verliefd op Laurens, de kleinzoon van de graaf dus haar neef. Onmogelijk dus om een relatie met hem te krijgen. Op ongelukkige wijze komt de familie te weten dat Maddy onder valse voorwendselen naar het kasteel is gekomen.
Maddy neemt haar ontslag en alle banden worden verbroken. Maar voor Laurens en Maddy is dat zo makkelijk niet.
De opzet van het verhaal is leuk. Het slot vind ik echt jammer, daar zit veel te veel toevalligheid in.
Het verhaal is geschreven als streekroman, maar er zitten echt teveel woorden tussen die niet in deze schrijfstijl passen. Bijvoorbeeld 'compromitten', wat nogal eens gebruikt wordt.

Gegevens:

Uitgeverij: VCL
ISBN: 9789020530520
Aantal pagina's: 224
Prijs: € 13.95

Lees 1875 keer Laatst aangepast op woensdag, 30 januari 2013 15:02
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.