Recensies, waarderingen, reacties en informatie
woensdag, 07 december 2011 22:44

Mijnster, Bas en Jannie - Springlevend

Geschreven door
Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Inhoud:

Dit boek gaat over de reis die Bas en zijn vrouw Jannie meerdere malen naar Roemenië en Moldavië hebben gemaakt, om daar de allerarmsten op te zoeken, te helpen en te bemoedigen. Het gaat over een machtige God en de mensen die Hij als medewerkers in dienst heeft. Het gaat over Zijn onvoorstelbare wijsheid en timing die Hij samenvoegt tot wat wij een wonder noemen. Iedere keer opnieuw leggen zij hun leven in handen van God, Die op Zijn beurt hen talloze malen leidt, helpt en voorziet, in soms hele moeilijke omstandigheden. Iedere keer weer maakten ze wonderen van hulp en uitredding mee. Bas beschrijft de worsteling die hij had om God volledig te vertrouwen. Het leven van hem en zijn vrouw Jannie veranderde radicaal nadat zij zicht kregen op het hart van God. Hun reis naar het ‘hart van God’ en een persoonlijke relatie met Hem zal je helpen om diezelfde reis te beginnen of, in andere gevallen, voort te zetten. Hun verhaal zal je helpen Zijn roepstem te horen.
Had je ooit Jezus willen zien? Lees dit boek en je zult Hem in Zijn hart kijken.

Waardering:

Dit boek is hier een beetje een vreemde eend in de bijt, omdat het geen fictie is. Maar omdat dit boek leest als een verhaal, hebben we hier een uitzondering voor gemaakt.
Bas vertelt over de reizen die hij (meestal) samen met zijn vrouw Jannie maakte naar Roemenië en later Moldavië.
Rode draad in dit boek is de veranderende relatie van Bas en Jannie met God. Door alle ellende en armoede worden ze heel erg geraakt. Bas vertelt daar beeldend over in dit boek.
Maar ze maken ook hele mooie, bemoedigende en geweldige dingen mee. Als de nood hoog is, helpt God. Dat laat Hij zien door de wonderen die Hij doet. Bas geneest wonderbaarlijk van zijn rugklachten die hem belemmeren om op reis te gaan voor God.
Het is mooi om te lezen hoe afhankelijk van God de mensen in Moldavië leven. Maar het is ook verdrietig om te lezen over hun levensomstandigheden.
Bas en Jannie schreven dit boek niet om eigen eer, ze wijzen constant op God, Hij is het die helpt.
Het boek leest makkelijk en is vlot geschreven. 

Gegevens:

Uitgeverij Shama
174 blz.
ISBN 978-94-6085-014-1
Prijs € 9,95


Extra:

Meer informatie, foto’s en filmpjes over de reizen van Bas en Jannie en hun Vereniging Hulp Moldavië vind je op hun website: www.hulpmoldavie.nl

Bas Mijnster is geboren in Sliedrecht. Vanuit zijn voormalig beroep als politieagent heeft hij meerdere kinderboeken geschreven. Het leven van hem en zijn vrouw Jannie veranderde radicaal nadat zij een openbaring kregen over het hart van God.

Lees 2475 keer Laatst aangepast op woensdag, 30 januari 2013 17:39
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.