×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 289 niet laden
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
maandag, 21 november 2011 21:56

Heg, Lisette van de - Noor

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(7 stemmen)

 

Inhoud:

Een gezellig avondje uit, gevolgd door een fataal ongeval. De hoogzwangere Nora verliest haar kind en loopt littekens op die nooit zullen verdwijnen. Er is maar één schuldige en dat is degene die in zijn dronkenschap het ongeluk veroorzaakt. 
Twee geliefden, hun huwelijk en het ongeluk. Nora richt zich op gerechtigheid en vergelding, maar dat is niet wat Job zoekt. Hij verloor niet alleen zijn zoon, maar ook zijn vrouw. Met zijn kunst probeert hij te herstellen wat kapotging. 
Niemand kan zich voorbereiden op zware tegenslagen, niemand kan oefenen of voorspellen hoe je reageert als het ergst denkbare je overkomt. 
Waar de een wegduikt, zoekt de ander het licht op.

Waardering:

Al in het eerste hoofdstuk pakt het verhaal je. De relatie tussen Job en Noor wordt prachtig neergezet. Vol liefde, geluk en levenslust. Dit geluk wordt ruw verstoord door een ongeluk waarbij ze hun nog ongeboren zoon verliezen.
Om en om zijn de hoofdstukken beschreven vanuit Job en Noor. De intense pijn die ze beiden voelen, raakt je als lezer.
De manieren waarop ze met het verdriet omgaan, zijn zo verschillend. Noor wil dat degene die hen aanreed boet voor zijn daad. Ze trekt zich terug in een eigen wereld waar niemand in kan komen. Vooral Job niet, hoe graag hij ook wil.
De gevoelens van beiden worden zó intens beschreven, dat het pijn doet om het te lezen. Je zit compleet gevangen in het verhaal. Een heel ander boek dan het eerder van deze schrijfster verschenen boek 'Mara', maar evenwel ontzettend goed!
Ik hoop dat er nog vele boeken volgen want zulke boeken zijn er niet veel uit de hand van Nederlandse schrijvers en schrijfsters in de Christelijke hoek.

Gegevens:

Uitgeverij: Plateau
ISBN: 9789058040657
Aantal pagina's: 262
Prijs: € 18.90

Lees 2529 keer Laatst aangepast op woensdag, 30 januari 2013 15:13

1 Reactie

  • Reactielink dinsdag, 09 oktober 2012 23:20 Geplaatst door Martha

    De verwachtingen waren hooggespannen na het prachtige boek Mara. Ik vond dit boek erg tegenvallen. Het lukte me wel een tijdje te verplaatsen in de problemen van Noor, maar ging me op den duur verschrikkelijk ergeren aan haar onvolwassenheid. Het gedrag van Job daarentegen is onwaarschijnlijk lief en geduldig.

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.