Recensies, waarderingen, reacties en informatie
vrijdag, 28 oktober 2011 08:18

Wageningen, Gerda van - Behouden vaart

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(1 Stem)

 

Inhoud:

Historische romans over het wel en wee van het leven van een Rotterdamse familie in de negentiende en begin twintigste eeuw.
In Met de wind in de zeilen verhuizen Barel en Annemarie Linders van het platteland naar de stad, in de hoop op een beter bestaan. Annemarie trouwt reder Adriaan Buijtendijk, een weduwnaar met vijf kinderen. In Als het tij keert is de rederij welvarend. Bart Linders vaart over de wereldzeeen, maar zorgen zijn er zeker ook. Rosa Buijtendijk heeft in Na eb komt vloed haar hart verpand aan rederszoon Richard Wilding die uit zakelijke overwegingen met haar nichtje trouwt. Tenslotte Anker der hoop waarin Emma Wilding een hoge prijs moet betalen voor haar onbezonnenheid voordat het geluk aanklopt.

Waardering:

Deze omnibus bestaat uit vier delen: Met wind in de zeilen, Als het tij keert, Na eb komt vloed en Anker der hoop.
Een historische streekroman over een redersfamilie. De hoofspersoon van een boek gaat steeds een geslacht verder, hoewel de andere personen dan natuurlijk ook nog terug komen.
Het is een echte streekroman. Niet diepgaand, soms zo geschreven dat het meer een biografie dan een roman is, maar het leest wel fijn weg. Leuk om zo'n lang verhaal over één familie te lezen.
Wel jammer dat de geschiedenis zich een paar keer herhaalt. Dat had iets origineler gekunt.
Het boek is enorm dik, dat is onprettig om te lezen.

Gegevens:

Uitgeverij: VCL
ISBN: 9789020530803
Aantal pagina's: 800
Prijs: € 16.95

Lees 2353 keer Laatst aangepast op donderdag, 31 januari 2013 08:21
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.