Recensies, waarderingen, reacties en informatie
donderdag, 06 oktober 2011 23:26

Poel, J.F. van der - Als het verleden spreekt

Geschreven door
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Inhoud:

Karl is als baby te vondeling gelegd bij het Duitse echtpaar Zweitser, die hem adopteren en opvoeden als hun eigen zoon. Toch houdt hij last van het feit dat hij 'weggegeven' is. Hij werd ermee gepest, want het hele dorp kende zijn verhaal. Volwassen geworden en eigenaar van een groot makelaarskantoor, komt op een dag een vrouw op bezoek die hem vertelt zijn moeder te zijn. Karl is volledig van de kaart, vertrekt vol boosheid van huis en weet het niet meer. Die vrouw is Hanna, de voormalige dienstbode in huize Zweitser. Ze heeft haar geheim nooit met iemand gedeeld, maar nu ze ziek is en niet lang meer te leven heeft, moet ze haar verhaal vertellen. Ze besluit haar kleindochter Liesbeth in vertrouwen te nemen. Niets blijft meer geheim… 

Waardering:

Het verhaal over Hanna en Karl is goed verzonnen. Vooral de gedeelten over Hanna vond ik realistisch. Ik vond de reacties van Karl wat overtrokken.
Jammer dat er een heel verhaal over Inge en haar man en dochter bij kwam, dat doet wat af aan het verhaal van Hanna en Karl.
Ik stoorde me aan de stukken waarin de schrijver de personen de geschiedenis laat vertellen. Zo vertellen Karls moeder en Karls vrouw elkaar dan bijv. wat Karl mee gemaakt heeft, terwijl zij dat al lang weten.

Gegevens:

Uitgeverij Kok Omniboek
Citerreeks
224 blz.
ISBN 9789059776463
Prijs € 13,95

Lees 1989 keer Laatst aangepast op vrijdag, 15 februari 2013 17:07
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.