Recensies, waarderingen, reacties en informatie
vrijdag, 30 september 2011 21:54

Klijn, Jan W. - Nieuwe wegen

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(1 Stem)

 

Inhoud:

Van kleine koopman tot grote zakenman ofwel: De lotgevallen van Wim Bruigom. van jongst af aan weet Wim dat er gewerkt moet worden als je wat wilt in het leven. Met flink doorzettingsvermogen weet hij veel te bereiken. Maar niet altijd alles zit mee in het leven… In het kleine dorp in de Alblasserwaard groeit Wim Bruigom op met een groot hart voor de handel. Van kleine koopman van melk en boter, weet hij zich op te werken tot een volleerd zakenman, die een grote naam in de streek vestigt. Maar Wim doet het niet alleen. Samen met zijn ouders en zijn broer Arie breidt hij de zaken uit. Er komen uitdagingen, mogelijkheden, maar ook tegenslagen. En één ding is het wel anders gesteld dan in zaken: de liefde. Als hij de mooie notarisdochter Greta Hogeboom ontmoet, is hij verliefd. Maar daar denkt haar vader toch wel anders over… Jan W. Klijn is zakenman in hart en nieren en leidde jarenlang een groot internationaal bedrijf. Nu hij teruggetreden is komt er meer tijd voor het schrijven van levensverhalen in romanvorm. Maar steeds zijn de verhalen doorspekt van handelsgeest en doorzettingsvermogen. Met deze thema's vol authentieke elementen bereikt hij een grote lezersgroep. De auteur en zijn vrouw wonen in Groot-Ammers.

Waardering:

Een rasechte streekroman welke zich afspeelt in de Alblasserwaard. Wim Bruigom is een pieter ventje met handelsbloed. Van jongaf aan is dat al te merken. Het hele verhaal draait daarom. Wim bedenkt wat, voert het uit en zodra het op poten is wil hij meer. Wim is een klein mannetje, zo lees je in het boek. Maar waarom dat nu op bijna iedere bladzijde genoemd moet worden, is mij een raadsel. Zijn geringen lengte, kleine postuur, magere gezicht... het wordt alsmaar herhaald tot vervelens toe. Vooral wanneer zijn vriendin een stuk groter blijkt te zijn. Onnodig beschreven, het irriteert je als lezer.

Gegevens:

Uitgeverij: VKG Media, VCL
ISBN: 9789059776234
Aantal pagina's:
Prijs: € 13.95

Lees 2063 keer Laatst aangepast op donderdag, 31 januari 2013 08:27
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.