×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 257 niet laden
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
woensdag, 28 september 2011 22:30

Grandia, Marianne - Witter dan sneeuw

Geschreven door
Beoordeel dit item
(15 stemmen)

Inhoud:

Na een schokkende ontdekking verbreekt Kathy Smit alle banden met haar vader Steven. Jaren later ontmoet ze hem nog één keer aan zijn ziekbed. Een verzoening blijft echter uit. Haar vader overlijdt en noodgedwongen regelt Kathy zijn begrafenis.
Kathy stort zich weer op haar werk, maar kan toch het hoofdstuk Steven nog niet afsluiten. Zo moet zijn appartement worden leeggeruimd en wordt ze ook maar niet met rust gelaten door ene Ellen. Deze vrouw blijkt
in korte tijd een bijzondere band met Steven te hebben opgebouwd en geeft niet op voor ze haar namens hem een tas met persoonlijke spullen overhandigd heeft. En dan zijn daar ook nog Martijn en Jeroen, die allebei iets van haar willen wat ze niet kan geven…

Waardering:

Doordat er lang van te voren al over deze roman gesproken werd, had ik hoge verwachtingen van dit boek. Die kwamen helaas niet helemaal uit.
Als Grandia het verhaal meer had toegespitst op de hoofdpersonen en niet te veel personen erbij had gehaald, had het een stuk sterker geweest. Met de brieven van Steven laat ze zien dat ze goed kan schrijven vanuit één persoon. De verhalen van Martijn, Ellen en haar zus hadden niet zo uitgebreid gehoeven van mij. Aan het verhaal van Steven en Kathy heb je al genoeg.
Dat verhaal is prachtig! Het laat zien hoe de familiegeschiedenis Kathy’s gedrag onwetend beïnvloed.
Het geloof in God heeft Grandia mooi verweven in deze roman. Realistisch laat ze zien dat christenen niet volmaakt zijn. 

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve

320 blz.
ISBN 9789029796996
Prijs € 19,95

Lees 3041 keer Laatst aangepast op woensdag, 30 januari 2013 23:21

2 reacties

  • Reactielink woensdag, 22 augustus 2012 18:04 Geplaatst door Lezeres

    In het begin vond ik Ellens houding richting Steven enigszins opdringerig overkomen. Later werd het boek beter. Het is een verhaal dat boeit en laat zien dat niet alles is zoals het lijkt.

  • Reactielink vrijdag, 09 december 2011 18:41 Geplaatst door averine

    Het is inderdaad een mooi boek, maar viel mij ook een beetje tegen. Het wordt pas echt goed als de brieven van Steven komen.

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.