Recensies, waarderingen, reacties en informatie
dinsdag, 30 augustus 2011 15:22

Hovenkamp, Jorinde - Verbroken stilte

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(3 stemmen)

 

Inhoud:

Brandwondenverpleegkundige Heleen spoedt zich naar haar werk als vlakbij een vliegtuig neerstort. Ze verwacht wel dat de traumahulp heftig zal zijn, maar kan niet vermoeden hoezeer dat voor haar persoonlijk geldt.

Een van de slachtoffers blijkt een oude bekende van Heleen te zijn: Mark, een man met wie ze een tijd een relatie heeft gehad. Destijds vond zijn moeder haar te min voor hem en zijn ze, mede om die reden, uit elkaar gegaan. Nu zijn de rollen omgedraaid: Mark heeft ernstige brandwonden opgelopen en Heleen is volwassener geworden. Toch is de aantrekkingskracht niet verdwenen. Maar net als het erop lijkt dat de stilte tussen hen voorgoed voorbroken is, gaat Marks moeder opnieuw dwarsliggen.

Waardering:

Na elkaar al jarenlang uit het oog verloren te zijn, ontmoeten Mark en Heleen elkaar in het Brandwondencentrum. Mark als patiënt, Heleen als verpleegkundige.
Hun oude liefde bloeit meteen op. Na wat hobbels krijgen ze opnieuw een relatie.
Dit boek heeft best veel minpunten. Op de achterkant staat dat ze destijds uit elkaar gegaan zijn omdat zijn moeder haar te min vond. Zo staat het niet in het boek omschreven! Het was omdat Heleen verloofd was met een ander.
Verder is het boek niet fijn geschreven. Erg oppervlakkig en toonloos. In bijna elke zin staat iets als: 'lacht Heleen, knikt Mark, bekend Heleen, aarzelt Mark, zucht Heleen, verdedigd Mark... en noem maar op. Helemaal niet prettig om te lezen. De gesprekken die gevoerd worden komen niet realistisch over, bijvoorbeeld het gesprek wat Heleen met haar baas heeft.
De informatie over brandwonden is informatief maar hoort in deze stijl niet thuis is zo'n roman.

Gegevens:

Uitgeverij: VCL / West Friesland
ISBN:
9789020530414
Aantal pagina's: 224
Prijs: € 13.50

Lees 2116 keer Laatst aangepast op vrijdag, 01 februari 2013 08:09
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.