Recensies, waarderingen, reacties en informatie
zaterdag, 20 augustus 2011 23:06

Schoon, Mary - Tilly Tod

Geschreven door
Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Inhoud:


Ze is gevonden op de stoep van het weeshuis in Noord-Holland. 'Ze heet Tilly', stond er op het briefje dat bij haar lag. Verder weet Tilly helemaal niets van haar afkomst.

Wat Tilly wel weet, is dat ze weg wil uit het weeshuis. Ze wordt er uitgebuit en heeft geen toekomstperspectief. Daarom stippelt ze een ontsnappingsplan uit: als ze om een boodschap wordt gestuurd, vlucht ze naar een schip dat ze heeft zien liggen. De eigenaar van het schip, Brand, neemt haar onder zijn hoede. Maar de grond wordt Tilly in dit dorp te heet onder de voeten.
Met haar nieuwe naam Suzan Brand klopt ze aan bij een boerderij ver uit de buurt, waar de twee vrijgezelle bewoners wel een meid kunnen gebruiken. Bij deze Guus en Harm voelt ze zich al snel thuis. Maar kan ze ook blijven?

 

Waardering:

Een leuk boek met een boeiend verhaal!
Het begint meteen al “zielig” met het weeshuis. De schrijfster had daar van mij wel iets meer details over mogen vertellen. Maar het trekt je meteen in het verhaal.
Alhoewel Tilly verlegen en rustig is, ontsnapt ze toch uit het weeshuis. Dan begint een zwerftocht, op zoek naar een thuis.
Het is wel wat toevallig dat ze nu net bij de broers terechtkomt die naast buurman Klaver wonen. Maar het blijft boeiend door alle gebeurtenissen.

 

Gegevens:

Uitgeverij WestFriesland
223 blz.
ISBN 9020530380
Prijs € 13,50

Lees 2727 keer Laatst aangepast op vrijdag, 01 februari 2013 08:12

1 Reactie

  • Reactielink dinsdag, 05 juni 2012 15:20 Geplaatst door Lady Vadeste

    Ik vond het wel een leuk wegleesboek, maar het einde vond ik niet zo christelijk.

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.