Recensies, waarderingen, reacties en informatie
vrijdag, 10 juni 2011 21:55

Baardman, C. - De waterbruid

Geschreven door
Beoordeel dit item
(7 stemmen)

Inhoud:

Evert Verhoog is in het leven teleurgesteld en trekt zich terug in een afgelegen dorp. Hij koopt een huis waarvan de dorpsbewoners geloven dat er een vloek op rust. Over de eerste bewoner van het huis doen de wildste geruchten de ronde. Zijn nakomelingen leven als uitgestotenen in de dorpsgemeenschap. Evert leert haar kennen en raakt in de ban van haar raadselachtige verleden. Hij zet alles op alles om de haat en de vooroordelen van de dorpsbewoners te overwinnen. Er is alleen een toekomst voor hem en de Waterbruid als Evert ook met zijn eigen verleden in het reine komt.

Waardering:

Alhoewel dit een wat ouder boek is, is het verhaal nog steeds boeiend.
Al lezend vraag je je af wat Evert meegemaakt heeft. Er wordt wel geschreven over een groot verdriet, maar je leest pas laat in het boek wat er echt gebeurd is.
Als buitenstaander in een klein dorp, ziet hij het onrecht dat de ze de waterbruid aan doen heel goed. De jeugd gaat echt te ver met haar streken.
Hij krijgt het voor elkaar om het probleem open te breken. En hij moet ook met zichzelf aan de slag. Uiteindelijk doet hij dat ook.
Het geloof neemt in dit boek een goede plaats in. De schrijven “preekt” niet en zet het geloof realistisch neer.
Het einde is wel erg “af”. Dat had wat opener gemogen van mij.

Gegevens:

Uitgeverij De Banier
245 blz.
ISBN 978 90 336 09039
Prijs € 10,90

Extra:

Lees hier het eerste hoofdstuk van het boek.

Lees 4219 keer Laatst aangepast op woensdag, 06 februari 2013 17:21
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.