×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 95 niet laden
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
vrijdag, 09 januari 2009 17:06

Holst-Romijn, Adrienne van - Een rivier in de woestijn

Geschreven door Saskia Schouten
Beoordeel dit item
(6 stemmen)

Inhoud:

Een rivier in de woestijnAls Patrick en Lilian verloofd zijn, worden ze uitgenodigd bij een barbeque. Doordat ze te dicht bij de barbeque staat, vat Lilians kleding vlam en loopt ze ernstige brandwonden op.
Haar hals en gezicht zijn ernstig verbrand en ze houdt er afschuwelijke littekens aan over.

Als ze haar studie wil hervatten en terugkeert op de Pedagogische  Academie wordt ze gemeden door haar klasgenoten en belachelijk gemaakt door een docent.  Ze vlucht de klas uit naar huis en vindt daar haar zus in de armen van Patrick. Dit alles grijpt haar zo aan dat ze het ouderlijk huis ontvlucht en na wat hotelovernachtingen uiteindelijk  een kamer kan huren bij Saskia, die haar volledig accepteert.

Robert is de zoon van een Porschedealer die in ongenade is gevallen bij zijn vader. Hij raakt zijn baan kwijt en zoekt uit verveling op internet naar een chatbox. Onder een schuilnaam maakt hij een profiel van zichzelf waar Lilian –eveneens onder een schuilnaam-  op reageert. Er ontstaat een goed contact tussen hen en Robert stelt voor om elkaar te ontmoeten.
Met lood in haar schoenen gaat Lilian op pad; haar littekens heeft ze voor hem verzwegen.  Vóór de ontmoeting keert ze op haar schreden terug en via de chatbox  verbreekt ze het contact met hem.
Via internet echter, vindt hij haar en dan blijkt dat het onmogelijke toch mogelijk is...

Waardering:

In deze roman wordt duidelijk beschreven hoe een brandwondenslachtoffer haar littekens ervaart. De strijd en afwijzing die er mee gepaard gaan, geven de lezer inzicht in de problematiek van brandwondenslachtoffers.
 

Lees 2796 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 januari 2013 22:19

2 reacties

  • Reactielink vrijdag, 07 augustus 2009 00:29 Geplaatst door Jolanda Bot

    Boeiend boek over de gevolgen van brandwonden. Je leest over de reactie van mensen op brandwonden (met name brandwonden in het gezicht). Die zijn vaak lomp en kwetsend. Jammer!
    Mooi ook om te lezen hoe Lilian van binnen verandert en steeds ‘mooier’ wordt.
    Een paar kleine puntjes van kritiek. Zo wordt de Pedagogische Academie al heel lang pabo genoemd. Verder in het boek wordt er gesproken over een chatbox. In een chatbox geef je elkaar meteen antwoord, maar in het boek lijkt het mee een mailbox op een datingsite te zijn.

  • Reactielink zaterdag, 27 juni 2009 17:31 Geplaatst door Elienne

    Prachtig boek.. erg mooi geschreven! Zielig hoe Lilian zulke littekens krijgt.

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.