Recensies, waarderingen, reacties en informatie
zaterdag, 07 mei 2011 15:01

Erkelens, H. - Rechte lijnen

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(5 stemmen)

 

Inhoud:

Niek van Voorburg heeft een belofte gedaan aan zijn zwager Karel, de man van zijn enige zus Ella. Hij belooft voor Ella en haar kinderen te zorgen, maar hij mag niets vertellen van het verleden van Karel.  
Na Karels dood doet Niek zijn uiterste best om zijn belofte na te komen, maar alle hulp die Niek zijn zus en haar gezin biedt, wordt verkeerd opgevat. Tot groot verdriet van Niek verbreekt Ella het contact met haar broer. 
Om zijn belofte te kunnen houden, laat Niek een baan als burgemeester schieten en wordt hij rentmeester in Hoeverbeek. Zijn meisje Stinny accepteert die keuze niet en verbreekt de verloving.  
Het enige wat Niek overhoudt, is zijn geloof. Steeds wordt hij bepaald bij het advies van Stinny's vader: 'Trek de lijnen recht, Niek. Dan worden de voren recht.'

Waardering:

Het verhaal over Niek, welke erg lankmoedig is tegenover zijn familie. Zelfs zo dat hij alles erdoor verliest. Ook zijn zus voor wie hij dit alles doet.
Een goed verhaal, je word vooral in het begin van het boek onwetend gehouden wat er nu precies aan de hand is.
Het kan niet langdradig genoemd worden maar het is wel erg droog en wat ouderwets geschreven. Geen boek wat je lekker wegleest tijdens een vakantie.

Gegevens:

Uitgeverij: De Banier
ISBN: 9789033630040
Aantal pagina's: 376
Prijs: € 14.95

Lees 2112 keer Laatst aangepast op donderdag, 14 februari 2013 19:35
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.