Recensies, waarderingen, reacties en informatie
vrijdag, 09 januari 2009 16:59

Kraker, Japke de - Onder dezelfde hemel

Geschreven door Saskia Schouten
Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Inhoud:

Onder dezelfde hemelNadat haar baby Debby een ernstig ongeluk heeft gehad, vertrekt Lucy vanuit Suriname naar Nederland. Haar dochter kan daar een goede, medische behandeling krijgen. Haar vriend Lesley –vader van Debby-  is ook in Nederland. Hij heeft een flat voor Lucy en Debby geregeld, maar verdwijnt dan uit haar gezichtsveld vanwege een –naar hij zegt- geheime missie.
Lucy maakt zich bezorgd om hem, en terecht ,want op een dag wordt hij stoned gevonden en naar haar huis gebracht. Lucy vertelt dat Jezus hem wil redden, maar daar wil hij niets van weten. Lesley is nogal bijgelovig.  Hij is bang dat hij aids heeft en om te voorkomen dat hij Lucy besmet, gaat hij er vandoor.

Lucy vindt vrijwilligerswerk in het asielzoekerscentrum. Daar ontmoet ze Dirk, een leraar godsdienst die Bijbelstudies verzorgt voor asielzoekers. Ze krijgt een goed contact met hem; hij krijgt gevoelens voor haar maar geeft er niet aan toe.
Dan krijgt Lucy te horen dat Lesley in de Bijlmerbajes zit. Ze zoekt hem op maar op een harde manier wijst hij haar af. Dirk bezoekt hem regelmatig, ook als Lucy weer naar Suriname vertrekt. Als ze in haar vaderland is, krijgt ze van Dirk een brief...

Waardering:

In dit boek krijgt de lezer een redelijk goed beeld van het leven in Suriname. Wat de leesbaarheid echter niet bevordert zijn de soms lange uiteenzettingen. Als een maatschappelijk werkster het niet eens is met Dirks bijbelstudies, geeft ze  daar een halve bladzijde commentaar op wat door Dirk wordt beantwoord met een hele bladzijde.

 

Lees 2132 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 januari 2013 22:19
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.