Recensies, waarderingen, reacties en informatie
vrijdag, 09 januari 2009 16:54

Kraker, Japke de - Hoop voor verslaafden

Geschreven door Saskia Schouten
Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Dit boek is een vervolg op: Onder dezelfde hemel , in 2001 uitgekomen bij Voorhoeve.

Inhoud:

Hoop voor verslaafdenDirk Stavast is leraar godsdienst en Nederlands. Hij raakt erg onder de indruk van een voordracht over drugsverslaafden van een leerlinge van hem, Loïs. Het gevolg hiervan is dat er een werkgroep gevormd wordt om iets voor de drugsverslaafden in Amsterdam te gaan doen. De zus van Loïs is verslaafd en vermist. Dirk en Loïs vinden haar en brengen haar thuis. Later verdwijnt ze met een vriend naar Suriname.

Een andere verhaallijn is die van de Surinaamse Lucy, die Dirk in Nederland heeft leren kennen. Per brief onderhoudt hij contact met haar. Hij heeft gevoelens voor Lucy, speelt zelfs met de gedachte om in Suriname werk te zoeken. Hij krijgt echter ook gevoelens voor Loïs, die hem duidelijk  heeft gemaakt dat ze van hem houdt.

Dirk wil duidelijkheid wat betreft zijn gevoelens; hij wil naar Suriname om Lucy te ontmoeten en tevens  Lisa, Loïs’ zus op te sporen. Als hij Lisa vindt, mailt hij Loïs die daarop besluit om haar zus te bezoeken.  In Suriname vinden verrassende gebeurtenissen plaats.

Waardering:

Goed boek. De gevoelens van Dirk worden goed beschreven; het evangelie komt er duidelijk in naar voren en de lezer krijgt een goed beeld van het leven in Suriname.

Lees 2026 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 januari 2013 22:19

1 Reactie

  • Reactielink vrijdag, 09 januari 2009 17:59 Geplaatst door Jolanda Bot

    Ik vond dit boek wat minder.
    Het verhaal is te uitgebreid en wordt onwaarschijnlijk.
    Ook de liefde tussen Dirk en Loïs had van mij er niet bij hoeven te zijn.

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.