Recensies, waarderingen, reacties en informatie
maandag, 21 maart 2011 20:44

Kooijman, Mirjam - Rebecca

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(8 stemmen)

 

Inhoud:

Papa, het is het beste dat ik ga. Dat weet u net zo goed als ik. Het spijt me. Pas goed op uzelf en zorg goed voor alle dingen die mama zo dierbaar waren. – Rebecca
Nadat de achttienjarige Rebecca haar moeder verliest, verandert thuis alles. Haar vader wordt van een liefdevolle vader een harde man die geen liefde lijkt te kennen en haar het leven erg moeilijk maakt. Op een dag besluit Rebecca ervandoor te gaan. Al snel krijgt ze contact met Sven. Bij hem voelt ze zich thuis. Ze zijn gek op elkaar en maken samen plannen voor de toekomst. Maar na twaalf dagen wordt hun geluk ruw verstoord... Rebecca en Sven verliezen elkaar uit het oog. Ze moeten allebei een nieuwe start maken. Vooral Rebecca, die erachter komt dat ze een kindje van Sven verwacht, vindt dit ontzettend moeilijk. Sven begint samen met een groep jongens een gospelband. Rebecca probeert haar draai te vinden in De Top, een groot huis, waar ze door David en Evelien en de pleegkinderen met open armen wordt ontvangen. Vooral Michael heeft veel belangstelling voor haar, maar hij heeft duidelijk iets te verbergen. Wat is zijn geheim? Ook Rebecca’s zoektocht naar God gaat niet zonder vallen en opstaan. Kan ze Hem vertrouwen? En zal dwars door alle heftige gebeurtenissen en verwarrende gevoelens de zon uiteindelijk weer doorbreken?

Waardering:

Hoewel er voorop het boek 'roman' staat, zou ik dit geen roman noemen maar een jeugdboek.
Een verhaal over de 18-jarige Rebecca die wegloopt van huis. In het eerste café-tje waar ze binnenstapt ontmoet ze Sven en ze blijft bij hem.
Na een kleine 2 weken verliest ze hem door omstandigheden uit het oog. Rebecca komt terecht in een pleeghuis en komt erachter dat ze zwanger is.
Het verhaal zit niet logisch in elkaar. Het niet reeël hoe hoe veel er gebeurd in korte tijd.
Vreemd bijvoorbeeld ook dat geschreven wordt dat Rebecca zo vreselijk verdrietig is dat ze Sven kwijt is geraakt (letterlijk) maar dat je nergens leest dat ze een poging doet hem te vinden. Dit gebeurd pas aan het einde van het boek.
Ik kan me voorstellen dat de jeugd het een leuk boek vindt om te lezen maar het zal echte romanlezers wel wat tegenvallen.

Gegevens:

Uitgeverij: Vision
ISBN: 9789075613513
Aantal pagina's: 288
Prijs: 16.95
Lees 3825 keer Laatst aangepast op donderdag, 14 februari 2013 19:32

3 reacties

 • Reactielink maandag, 03 februari 2014 12:24 Geplaatst door Anja van de Ree(62 jaar)

  Een prachtig boek.
  Heb het in een dag gelezen.

  Zijn er nog meer boeken van deze schrijfster?

 • Reactielink woensdag, 26 oktober 2011 19:50 Geplaatst door Rebecca

  Ik vind het een geweldig boek ik lees veel en het loopt echt geweldig af!! Ik vind het boek overigens niet alleen voor volwassene ik en mijn vriendinnen hebben het gelezen en vinden het echt een heel leuk boek! Wij zijn trouwens ook pas 13!
  Ik schrijf er zelfs mijn boekverslag over!;-)

 • Reactielink donderdag, 28 april 2011 17:33 Geplaatst door Mirjam Kooijman

  Dit boek is ook geschreven voor meiden vanaf 15 jaar! Ik begrijp dat het woord 'roman' anders doet vermoeden. Maar een waardering met het oog op tienermeiden zou leuk zijn! Het leven van 18-jarige meiden gáát razendsnel en tja, in 9 maanden kan ook heel wat gebeuren! Ik hoop dat veel tienermeiden én volwassenen het boek met plezier zullen lezen en zich kunnen inleven in Rebecca en haar zoektocht naar waarheid, naar liefde en naar God! (veel volwassenen die het lezen geven hele positieve reacties.. leuk!)

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.