Recensies, waarderingen, reacties en informatie
vrijdag, 11 februari 2011 10:59

Pols, Cees - Bewaarder gevangen

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(4 stemmen)

 

Inhoud:

Theo besluit om te gaan solliciteren als gevangenbewaarder. Er gaat een nieuwe wereld voor hem open, een wereld tussen waan en werkelijkheid, vol emotie, gekte, spanning en ontlading.
Dan gebeurt er iets waardoor bewaarder Theo zelf in de cel belandt. Achter de dikke stalen deur stort heel zijn overzichtelijke leventje als een kaartenhuis in elkaar. Zekerheden vallen voor hem weg. Hij raakt steeds meer gevangen in zijn eigen gedachten, machteloosheid en ellende.
Theo sluit zich helemaal af en wil ook geen bezoek krijgen, zelfs niet van zijn vrouw. Hij aanvaardt geen hulp, maar probeert zelf antwoorden te vinden op de vragen die op hem afkomen.
Hij is schuldig! Dat is het enige wat telt. Hij wil geen medelijden en vergeving aanvaarden, zelfs niet van zijn Schepper.

Waardering:

Theo komt tijdens zijn werk als gevangenbewaarder veel ellende tegen. Thuis heeft hij zijn leventje op de rit; hij is getrouwd en heeft een dochter. Maar wanneer zijn dochter drugsverslaafd wordt, kom de ellende van de wereld erg dichtbij.
In zijn pogingen zijn dochter te helpen, gaat het zo mis dat Theo zelf achter de tralies komt te zitten.
Hier in de cel heeft hij veel tijd om zijn leven te overdenken. Hij weigerd dan ook elke vorm van contact met zijn familie.
Theo vindt zelf dat hij schuldig is, en wil hier ook voor boeten.
Maar dan heeft hij een bijzondere ontmoeting met een oude bekende en mag hij leren dat er vergeving mogelijk is, van zijn familie maar ook bij God!
Het is goed te merken dat de schrijver zelf in de gevangenis heeft gewerkt. De sfeer in het gevang wordt goed beschreven. En hij heeft zich goed verdiept in de procedures rondom de gevangenen.
Ook de personages zijn sterk weergegeven.

Gegevens:

Uitgeverij: De Banier
ISBN:  9789033609664
Aantal pagina's: 187
Prijs: € 11.90

Lees 2885 keer Laatst aangepast op donderdag, 14 februari 2013 19:23

1 Reactie

  • Reactielink maandag, 16 mei 2011 14:07 Geplaatst door Jolanda Bot

    Dit boekje laat zien dat iedereen door omstandigheden achter de tralies kan belanden, hoe netjes je je ook gedraagt.Hetzelfde geld voor een kind dat verslaafd raakt, dat kunnen ook nette kerkmensen overkomen,
    Alhoewel Pols verschillende christelijke stromingen voor laat komen, geeft hij op geen enkele negatief af. Dat is knap! Ook heeft hij de persoonlijke geloofsontwikkeling van Theo mooi beschreven.
    Er komen wel vrij veel gevangenistermen in voor.
    Mooi vond ik de aandacht voor hulp tijdens en na detentie door vrijwilligers.

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.