Recensies, waarderingen, reacties en informatie
dinsdag, 30 november 2010 15:22

Heuvel, Dick van den - De kraaien van van Gogh

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(2 stemmen)

 

Inhoud:

Als suppoost Gijsbert Versteegh in het Van Goghmuseum het lijk vindt van een kunsthandelaar, gaat hij op eigen houtje op onderzoek uit. Veel medewerking van rechercheur Susan Scheffer lijkt hij in eerste instantie niet te krijgen. Toch ontstaat er tussen hen een band, vooral als zij brieven onder ogen krijgen van iemand die zich voordoet als Vincent van Gogh. Een levende Vincent van Gogh... die ook meer van de zaak lijkt af te weten. Versteegh en Scheffer gaan op zoek naar die geheimzinnige briefschrijver, maar dan neemt de zaak een verrassende wending...Waardering:

Het boek begint met een brief van de schilder Vincent van Gogh aan zijn broer Theo. Hij schrijft dat hij ontwaakt is uit een slaap van meer dan 100 jaren in het korenveld. (naam van een schilderij van van Gogh).
In het tweede hoofdstuk vindt Gijsbert Verseegh het lijk van een kunsthandelaar in het van Goghmuseum. Gijsbert gaat op onderzoek uit.
Susan Scheffer is werkzaam bij de politie en lijdt het onderzoek naar de moord. Wanneer Gijsbert contact opneemt met Susan besluiten de twee verder samen te werken.
Gijsbert heeft brieven gekregen van iemand die zich Vincent van Gogh noemt en de moord bekend.
En wat slap verhaal tot zover maar wanneer Gijsbert en Susan deze 'Vincent van Gogh' ontmoeten blijkt het verhaal toch een mooier einde te hebben dan verwacht.
Hoewel het verhaal dus niet tegenvalt ben ik niet zo weg van de schrijfstijl, zeker in de aanloop van het verhaal niet.
Achterin het boek staat een nawoord met daarin feiten waarop het verhaal is gebaseerd.Gegevens:

UItgeverij Mozaïek
ISBN: 9789023992356
Aantal pagina's: 222
Prijs: € 14,95

Lees 2233 keer Laatst aangepast op donderdag, 14 februari 2013 19:20
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.