Recensies, waarderingen, reacties en informatie
maandag, 29 november 2010 16:13

Rosenhart, Eline - In liefde verbonden

Geschreven door
Beoordeel dit item
(6 stemmen)

Inhoud:

Amerika 1861. Abigail, een rijke plantagedochter koestert diepe gevoelens voor haar jeugdvriend Jim, maar de nieuwe bewoonster van Ten Acres Plantage steelt zijn hart. Als Jim naar het front vertrekt, is Abigail de wanhoop nabij.

Duizend kilometer noordelijker lijkt slavin Stacey op Anderson Plantage een buitenbeentje. Als ze haar ware afkomst ontdekt, is ze diep geschokt. Ze wordt vrijgekocht en vertrekt naar Savannah. Daar ontmoet ze Abigail en tussen de beide vrouwen ontwikkelt zich een opmerkelijke vriendschap, terwijl de burgeroorlog een einde maakt aan hun vertrouwde leven.

Waardering:

Een erg goed boek voor een 16-jarige schrijfster! Ze heeft zich goed verdiept in de burgeroorlog van de VS. Ook de gebruiken uit die tijd zijn goed bestudeerd en beschreven.

Het verhaal draait om verschillende personen en om verschillende liefdesverhalen. Wat mij betreft hadden het wat minder liefdesverhalen mogen zijn, het zijn er wel erg veel. Maar daarom is het ook een boek voor jongvolwassenen.
Het thema slavernij wordt goed beschreven.
Door de komst van de Burgeroorlog moet gaan veel mensen zichzelf dingen afvragen. De toekomst verandert voor iedereen, maar vooral voor de mensen uit het Zuiden. Voor blanken en voor slaven.

Het is duidelijk een christelijk boek. Het geloof komt regelmatig aan de orde en je leest ook over mensen die er over praten. 
Het boek leest makkelijk en het verhaal is boeiend.
Ik denk dat we in de toekomst nog veel over deze schrijfster zullen horen als ze besluit om nog meer boeken te schrijven. Veelbelovend!

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve

380 blz.
ISBN 978 90 297 1994 0

Prijs € 18,95

Extra:

Lees hier een leesfragment van die boek en hier een interview met de 16-jarige schrijfster.

Lees 9556 keer Laatst aangepast op donderdag, 14 februari 2013 16:29

1 Reactie

  • Reactielink maandag, 03 januari 2011 11:29 Geplaatst door Marijke

    Wat ontzettend goed dat een meisje van 16 jaar zo'n goed boek kan schrijven!!
    Het verhaal is heel mooi maar waar ik echt van onder de indruk ben is haar schrijfstijl! Ik heb niet eerder een roman gelezen van een Nederlandse schrijver die zo goed is.
    Het boek krijgt 5 dikke sterren van me!

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.