Recensies, waarderingen, reacties en informatie
maandag, 03 mei 2010 14:07

Crispijn, Reina - De verborgen brieven

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Inhoud:

Vlak voordat Beatrijs van Anrooy overlijdt, doet ze haar kleindochter Tessa een vreemd verzoek: Tessa moet mensen opzoeken en hun vertellen dat Beatrijs altijd van hen gehouden heeft. 

Kort nadat haar grootmoeder haar wens heeft geuit, overlijdt ze en kan Tessa niet meer vragen wie de mensen zijn waar ze over sprak. Tessa staat voor een raadsel, totdat ze een bijzonder dagboek erft: brieven verstopt in een herbarium, een verzamelboek voor gedroogde bloemen en planten. Ze leest ze en komt zo achter het geheime leven van haar grootmoeder dat zich afspeelde voor en tijdens de oorlog. Tessa besluit op zoek te gaan. Het wordt een zoektocht met verstrekkende gevolgen…

Waardering:

Het begin van het verhaal komt erg moeizaam op gang met een gebeurtenis die eigenlijk helemaal niet in het boek past. Het boek gaat interessant worden wanneer Tessa begint te lezen in de dagboekbrieven die ze van haar overleden oma heeft geërft. Op haar sterfbed heeft oma Beatrijs aan Tessa gevraagd of ze bepaalde personen uit haar verleden op wil speuren. Door het lezen van de brieven komt Tessa achter allerlei dingen waarvan de famiilie nooit geweten heeft.
Als je eenmaal in de brieven aan het lezen bent, wil je graag weten hoe het verder gaat: een goed verhaal.
De schrijfstijl van het boek vind ik minder goed. Het loopt niet overal even vloeiend.
Het boek is uitgegeven bij VCL. Het is beter dan de gemiddelde streekroman maar neigt er wel naar.

Lees 2928 keer Laatst aangepast op donderdag, 14 februari 2013 17:15
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.