Recensies, waarderingen, reacties en informatie
zaterdag, 27 maart 2010 17:16

Blijdorp, Jan-Willemn - Schipbreukeling

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(4 stemmen)

 

Inhoud:

Nadat haar man tijdens een zeezeiltocht is verongelukt, verlangt Vera naar een nieuwe start. Ze koopt een oud, leegstaand kerkje om in te wonen en haar schilderijen te exposeren.

Ze laat in haar schilderijen zien wat haar werkelijk bezighoudt: Vera worstelt met de de schuld van haar verleden én met God.

In haar nieuwe woonplaats wordt Vera opnieuw geconfronteerd met haar verleden. Rechercheur Thomas Bloem blijft haar achtervolgen. Hij denkt dat de dood van Vera’s man in scène is gezet om geld van een levensverzekering op te kunnen strijken. Vera ontkent deze beschuldiging in alle toonaarden. Toch wringt er ergens wat.

Als Vera uiteindelijk de weg naar God vindt, moet ook de waarheid uit het verleden aan het licht komen.

Waardering:

Het verhaal is leuk verzonnen, maar toch kon het boek me totaal niet boeien.  Dit komt door de manier waarop het verhaal in elkaar zit.
Voornamelijk het verlopen van gesprekken loopt niet vloeiend. Vooral opmerkingen van Vera zijn af en toe zelfs storend. Jammer!

Lees 6916 keer Laatst aangepast op donderdag, 14 februari 2013 19:46
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.