Recensies, waarderingen, reacties en informatie
dinsdag, 23 maart 2010 14:45

Zoeteman - Meulstee, Thea - Gered uit de golven

Beoordeel dit item
(4 stemmen)

 

Inhoud:

Evelien geniet van haar werk in een strandhuis aan de Zeeuwse kust. In haar vrije tijd bezoekt ze vaak haar oma, met wie ze een bijzondere band heeft. Wanneer de oma van Evelien plotseling depressief wordt, blijkt dat dit alles te maken heeft met verschrikkelijke herinneringen aan de watersnoodramp van 1953. Oma Van Rossum vraagt haar kleindochter om alles wat zij heeft meegemaakt op te schrijven. Zo helpt Evelien haar oma om het verleden te verwerken. Het verhaal wordt geplaatst in een boek ter nagedachtenis aan de ramp. Als Stefan het verhaal van oma Van Rossum leest, komt het hem bekend voor. Hij gaat op onderzoek uit. Tijdens zijn zoektocht komt Stefan in contact met Evelien. Samen doen ze een buitengewone ontdekking ...

Waardering:

Oma vertelt een aangrijpend verhaal aan Evelien over de watersnoodramp. Ze is tijdens deze ramp bijna haar hele familie kwijtgeraakt. Het verhaal wordt, samen met herinneringen van andere mensen, utigegeven in boekvorm.
Stephan leest het verhaal en neemt contact op met Evelien. Samen komen ze erachter dat het verhaal niet af is...
Het boek leest best prettig weg. De verhalen van de oma van Evelien en de opa van Stephan zijn aangrijpend. Het verhaal eromheen, veelal over het leven van Evelien, is wat minder interessant.

Lees 2090 keer Laatst aangepast op donderdag, 14 februari 2013 19:48
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.