Recensies, waarderingen, reacties en informatie
vrijdag, 12 maart 2010 13:15

Pols, Cees - De tijd dat je zweeft

Geschreven door
Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Inhoud:

Een tocht buiten de poort van Kamp Holland loopt voor twee bevriende militairen uit op een drama. Genomen beslissingen tijdens deze vredesmissie verscheuren gezinnen en gewetens. Vrede kost bloed.

Jarno en Brian, ‘brothers in arms’, gaan op vredesmissie naar Uruzgan. Jarno’s opa vocht in Indonesië, Brians vader is militair, en de derde generatie dient zich al aan. Dan raakt Jarno betrokken bij dramatische gebeurtenissen, die zowel zijn lichaam als zijn geweten verscheuren. Voortijdig moet hij zijn missie verlaten en wanhopig vraagt hij zich af hoe hij verder moet. Het liefst gaat hij terug naar Uruzgan, maar dat is uitgesloten. Hij moet beginnen aan zijn aanvaardingsproces.
Met een bezoek aan Brian probeert hij een begin te maken met een nieuwe manier van leven. Zal hij antwoord krijgen op de vragen die hem kwellen? Een roman over het onvermijdelijke.

Waardering:

Mooi boek over een actueel thema. Er zijn op dit moment nog weinig boeken over Uruzgan in de Nederlandse literatuur. Terwijl onze soldaten er toch al een tijd zitten.
Het begin van het boek is spannend en vol actie. Daarna wordt het veel rustiger en komen er meer gedachten van Jarno in beeld. Het wordt psychologischer. Je leest over de gevolgen van de bermbom. Hoeveel impact dat heeft.
Erg mooi!

Extra:

Cees Pols (1953), schreef met dit actieboek voor de Week van het Christelijke Boek zijn vierde roman. Eerder verscheen Bewaarder gevangen (2003), Witter dan sneeuw (2005) en En het werd stil.

Lees 2821 keer Laatst aangepast op donderdag, 14 februari 2013 17:35
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.