Recensies, waarderingen, reacties en informatie
zaterdag, 31 oktober 2009 13:24

Heemskerk, J.D. - Aïsha's zoektocht

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(5 stemmen)


Inhoud:

De 20-jarige Aïsha Urün is een dochter van een Turkse vader en een Nederlandse moeder. Ze wordt door haar ouders ‘neutraal’ opgevoed. De plotselinge ziekte van haar moeder is voor Aïsha het begin van een zoektocht. Haar moeder, die in haar eigen jeugd het christelijk geloof vaarwel heeft gezegd, vraagt Aïsha namelijk om de God van haar jeugd te zoeken.
Na het overlijden van Aïsha’s moeder krijgt haar vader een hernieuwde belangstelling voor de islam. Hij verwacht hetzelfde van Aïsha, maar die wil daar niets van weten. Wanneer Navid, een neef van haar vaders kant, laat weten dat hij belangstelling voor haar heeft, besluit Aïsha om afstand te nemen van de familie van haar vader. Ze solliciteert en krijgt een baan als bibliothecaresse in een dorp, ver van haar vader en haar familie.
Door een heftige gebeurtenis komt het leven van Aisha opnieuw op zijn kop te staan. Lukt het haar nog om een nieuw bestaan op te bouwen? En welke rol speelt Nathan daarbij?

Waardering:

Eén van de betere boeken uit de Banier Vlinderserie, vind ik. Aïsha is op zoek naar het ware geloof, de Islam of het Christendom.
In dit boek is het niet zo dat je bij wijze van maar in je vingers hoeft te knippen en alles is goed, maar het wordt op een reeële wijze beschreven.
Het boek lijkt eerst wat voorspelbaar maar later gebeuren er toch dingen waar je niet op gerekend hebt.
Aan de zinsopbouw kan wel iets gespijkerd worden, zoals ik dan altijd maar zeg; een typisch Nederlandse roman!

Lees 7363 keer Laatst aangepast op donderdag, 14 februari 2013 20:04
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.