Recensies, waarderingen, reacties en informatie
zaterdag, 09 mei 2009 13:30

Zoeteman- Meulstee, Thea - Bevrijdingskind

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(8 stemmen)


Inhoud:

Irene heeft een heerlijk, zorgeloos leven. Ze heeft haar saaie kantoorbaantje opgezegd en ze geniet nu elke dag van haar werk in verzorgingstehuis 'Eben-Haezer'. daar ontmoet ze Werner, een blonde politieagent. Regelmatig bezoekt hij zijn oma, mevrouw Solzmann. Ook Irene gaat af en toe bij haar buurten. Op Irenes twintigste verjaardag wordt bekend dat prinses Beatrix innig gearmd met de Duitse Claus is gesignaleerd. De foto's staan in alle kranten. Irenes moeder heeft geen goed woord voor de verloving over. De prinses pleegt verraad vindt ze.
Irenes moeder heeft het erg moeilijk gehad in de oorlog. Maar wat er precies gebeurd is weet Irene niet. Als ze het geheim van haar moeder ontdekt, blijkt dat de geschiedenis van haar moeder ook die van haar blijkt te zijn. Wat zouden de mensen zeggen als ze het wisten? En durft ze Werner ooit weer onder ogen te komen?

Waardering:

Voor ik aan dit boek begon stond ik er een beetje sceptisch tegenover omdat ik niet zo'n hoge pet op heb van de vlinderreeks en Nederlandse romans.
Toch viel dit boek me zeker niet tegen. Het verhaal was best boeiend. Over de schrijfstijl ben ik wat minder enthousiast maar viel ook niet tegen.

Lees 2244 keer Laatst aangepast op donderdag, 14 februari 2013 21:10
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiƫren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.