Recensies, waarderingen, reacties en informatie
zaterdag, 14 maart 2009 12:12

Leguijt, Guurtje – Luistervogel

Geschreven door
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Inhoud:

Wieke is onzeker. Ze hult zich in middelmatigheid, om contact en zeker confrontaties met mensen zo veel mogelijk te ontwijken. Haar onmacht om gevoelens met andere mensen te delen wordt steeds groter. Ze uit zich alleen maar tegenover haar grote vriend, de luistervogel, en via haar hobby, het maken van collages. Die collages houdt ze angstvallig geheim, om zichzelf niet bloot te hoeven geven.
Als haar broer Ruben plotseling sterft, valt haar zorgvuldig opgebouwde muur van anonimiteit weg en is ze overgeleverd aan de aandacht en vragen van allerlei mensen. De emoties lijken haar steeds meer parten te spelen. Ze kan ze hoe langer hoe minder wegredeneren. Als ze om hulp roept, lijkt zelfs God afwezig. 'Er komt geen antwoord, geen licht aan de horizon, geen stem uit de hemel, geen pad door de zee. Zelfs geen rust.' Als er dan ook nog een studiegenoot steeds maar toenadering blijft zoeken, lijkt ze de macht over haar leven te verliezen.

Waardering:

Prachtige psychologische roman over een jong meisje dat liever niet opvalt. Maar ze kan zich niet langer verschuilen en moet zichzelf vinden.
Dit is de eerste roman voor volwassenen die Guurtje Leguijt schreef. Haar beschrijving van gevoelens is heel goed.  Ook de karakters zijn goed uitgediept.
Het is een prachtig boek!

Lees 7362 keer Laatst aangepast op vrijdag, 15 februari 2013 23:41
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.