Recensies, waarderingen, reacties en informatie
dinsdag, 02 november 2021 21:58

Hooyberghs, Anne-Marie - Stil verdriet

Geschreven door
Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Inhoud:

'Stil verdriet' van Anne-Marie Hooyberghs gaat over het verlies van een kind en het gat dat dit in het moederhart slaat. Het is 1968 wanneer Karen Lintermans op achttienjarige leeftijd ongewenst zwanger wordt. Dan slaat het noodlot toe. Haar zoontje sterft vlak na de bevalling en Karens wereld stort in. Wanneer zes jaar later de zesjarige Liam Daems in het opvanghuis binnengebracht wordt, loopt Karens hart over van liefde. Ze wil hem koste wat kost een beter leven geven. Maar hoe? Anne-Marie Hooyberghs beschrijft het prachtig in 'Stil verdriet', een roman over rouw en liefde.

Waardering:

Karen Lintermans raakt op haar 18e ongewenst zwanger. En hoewel ongewenst wil Karen toch zelf voor dit kindje zorgen, hoewel ze er alleen voor zal staan. Maar direct na de geboorte sterft het kind en Karen krijgt het nooit te zien. Nu, jaren later en gelukkig getrouwd met Michiel, wringt het. Waarom heeft ze het kind nooit mogen zien, waar is het begraven, ís het wel echt overleden? 
Karen haalt veel voldoening haar werk bij het opvanghuis. Als de zesjarige Liam wordt binnengebracht voelt Karen zich bijzonder tot hem aangetrokken. Ze denkt zelfs dat dat hij haar zoontje is en wil dit onderzoeken. 
Wat volgt is niet verrassend maar er gebeurd genoeg om je verder te laten lezen. Voor het genre streekromans is dit een boek inhoud. De emoties in Karen maar ook in Michiel en andere personen die een rol spelen, zijn vrij goed weergegeven. Het laat de lezer nadenken over alles wat ongewenste zwangerschappen met zich mee brachten in die jaren. Ook de onderwerpen psychische nood en probleemjongeren komen aan bod en geven het boek meerwaarde. 
Een nadeel van het boek is de dialogen. Deze komen niet altijd even realistisch over omdat ze niet geschreven zijn in spreektaal. 
Al met al boek waar liefhebbers van steekromans zich heerlijk in mee kunnen laten nemen.

Gegevens:

Uitgever: Zomer en Keuning
ISBN: 9789020540772
Aantal pagina's:215
Prijs: € 17,50
Prijs e-book: € 7,99
Uitgave: juni 2021

Lees 358 keer
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.