Recensies, waarderingen, reacties en informatie
woensdag, 21 januari 2009 16:08

Beek, Ina van der - Over de grens

Beoordeel dit item
(5 stemmen)

Dit boek is een zijdelings vervolg op “Ongrijpbare schaduw”.

Over de grensInhoud:

Erik en Annemarie zijn  met hun dochtertje pas in Delft komen wonen. Erik heeft een heel drukke baan waardoor hij regelmatig ’s avonds weg is. Ook is hij ouderling en deze functie brengt ook veel afwezigheid met zich mee. Annemarie begint zich eenzaam te voelen en zoekt werk. Ze vindt een parttime baan bij Emma die een makelaarskantoor aan huis heeft. Haar man is pedagoog en heeft eveneens een kantoor aan huis. Bij hem werkt Annemarie één dag in de week. Ze kan goed met hem overweg en hij wordt haar praatpaal. Hij geeft in zijn vrije tijd pianoles en raadt Annemarie aan om les bij hem te nemen. Dat doet ze en op de bridgeavond van Emma  vinden de lessen plaats.

Na de les drinken ze meestal wat en komen ze nader tot elkaar. Annemarie geniet van de aandacht die Jan haar geeft. Bij Erik krijgt ze die immers nog nauwelijks doordat hij zo veel van huis is.

Dan gaat ze een grens over en komt in gewetensnood. Jan blijft er nuchter onder.

Op een dag ontdekt Emma een e-mailbericht op Jans computer...

Waardering:

Een vlot geschreven boek dat boeit van begin tot eind.
Doordat er een proloog aan vooraf gaat dat zich in een later perspectief afspeelt, weet de lezer dat er nog een vervolg op komt.
 

Lees 3565 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 januari 2013 22:19
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.