×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 187 niet laden
Recensies, waarderingen, reacties en informatie
woensdag, 21 januari 2009 15:48

Schouten Saskia - Liefde op de Wadden

Geschreven door Linda Meijer
Beoordeel dit item
(20 stemmen)

Inhoud:

Liefde op de WaddenTamara Bosch is met haar familie vanuit Twente verhuisd naar Ameland. Ze krijgt werk als serveerster op de veerboot en ontmoet daar Floris, die een meer dan gewone belangstelling voor haar heeft. Ook Taco, een eilandbewoner, raakt gecharmeerd van haar; maar als hij zijn gevoelens tegenover haar uit, wijst ze hem af.
Tamara krijgt een relatie met Floris, maar dat valt bij haar moeder niet in goede aarde. Ze accepteert hem niet en laat dat duidelijk blijken. Ze had haar dochter liever met Taco gezien. Als Tamara's broer met Rosanne, een ongelovig meisje uit een probleemgezin thuiskomt, brengt dat moeilijkheden met zich mee.
Na een ingrijpende gebeurtenis komt Rosanne bij Floris op de boerderij terecht. Daar komt ze tot rust en ontdekt dat er een God is die haar Vader wil zijn.
Intussen kampt Floris - inmiddels verloofd met Tamara - met een enorm schuldgevoel. Hij heeft een auto-ongeluk veroorzaakt waarbij Tamara bijna om het leven kwam. Hij is bang dat ze met hem zal breken als ze hier achter komt. Als hij haar opzoekt in het ziekenhuis, treft hij haar slapend aan, zonder ring... Hij schrikt hevig. Zal zijn vermoeden waarheid worden?

Waardering:

Een goed geschreven, makkelijk te lezen roman, realistisch en uit het leven gegrepen. Je krijgt een heerlijk beeld van zowel de schoonheid van Twente als de Wadden en wordt al snel helemaal meegezogen in het verhaal.
Helemaal knap van de schrijfster, als je bedenkt dat ze dit boek al op haar 18de heeft geschreven. Goed!!!

Lees 2504 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 januari 2013 22:19

2 reacties

  • Reactielink maandag, 21 mei 2012 17:00 Geplaatst door angelo frederiks

    Was ik op Ameland, hádden ze het boek niet meer. Dan maar even bij de bieb halen, moet een heel mooi boek zijn.

  • Reactielink dinsdag, 02 november 2010 22:40 Geplaatst door Sigrid

    Een vlot leesbaar boek, waarin veel gebeurt. Mooi is de beschrijving van Ameland waar de auteur ongetwijfeld veel geweest is. Een gezellig boek dat lekker weg leest.
    Sigrid

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.