Recensies, waarderingen, reacties en informatie
vrijdag, 16 oktober 2015 15:21

Koolmees, Ewoud - Kortsluiting

Geschreven door
Beoordeel dit item
(8 stemmen)

Inhoud:

Ze zeggen dat ik van een spoorbrug ben gesprongen, net voor een rijdende trein. Ze zeggen dat ik geluk heb gehad. Omdat ik de sprong niet goed had ingeschat en zodoende naast de rails terecht ben gekomen.

 

De enige die kan vertellen wat er echt gebeurd is, ben ik. Maar ik kan het dus niet meer, door die amnesie.

 

Als de 17-jarige Fleur op de PAAZ terechtkomt, zijn de raadsels rond haar ‘Daad’ voor haarzelf minstens zo groot als voor de artsen. Hoe moet ze ooit achter de waarheid komen als er een gat in haar geheugen zit?

 

Fleur wacht niet af, samen met haar vriend Theo bedenkt ze een plan. En dan wordt haar nachtmerrie werkelijkheid …

Waardering:

Fleur ligt in het ziekenhuis, met een groot gat in haar geheugen. Ze weet zelf niet wat er gebeurd is maar er wordt haar verteld dat ze van een brug afgesprongen is.
Echt gelukkig was ze niet. Met haar ouders heeft ze geen goede band maar ze moet voor hen wel presteren. Maar dat ze een poging gedaan zou hebben om een einde aan haar leven te maken, dat geloofd Fleur niet. Al de bewijzen zijn echter tegen haar en Fleur wordt opgenomen op de PAAZ-afdeling. Maar Fleur wil helderheid. Samen met haar buurjongen Theo maakt Fleur een plan om achter de waarheid te komen.
Kortsluiting is een Jong Adult roman maar kan goed door volwassenen gelezen worden.
Het blijft allemaal wat aan de oppervlakte zoals je dat ook van bij een Jong Adult roman kunt verwachten, maar evenzogoed is het een goed verhaal. Met leerzame elementen zoals Amnesie, de psychiatrische afdeling e.d.

Gegevens:

Uitgeverij: De Banier
ISBN: 9789462783164
Aantal pagina's: 250
Prijs: € 12.95

Lees 2131 keer
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.