Recensies, waarderingen, reacties en informatie
dinsdag, 19 mei 2015 16:19

Schippers, Mirjam - De Opdracht

Geschreven door
Beoordeel dit item
(4 stemmen)

Inhoud:

Verliefd zijn is leuk! Verliefd zijn is spannend! Jill en Lars weten er alles van. Sinds ze elkaar hebben leren kennen op de sportschool, staat hun leven op z’n kop. Na een tijdje weten ze zeker dat ze met elkaar verder willen. Maar er is één probleem: zij gelooft, hij niet.
Lars probeert Jill tegemoet te komen, en gaat regelmatig met haar mee naar de kerk, ook al zegt het geloof hem zelf niet zo veel. Samen trotseren ze de problemen die hun relatie met zich meebrengt. De opdracht voor een presentatie bij het vak godsdienst zet alles in een ander licht. En Jill beseft maar half hoe belangrijk deze opdracht is...

Waardering:

In dit boek wordt op een hele goede manier het probleem van een relatie tussen een gelovige en ongelovige beschreven.
Jill leert op de sportschool Ralf kennen. Hij vraagt haar mee uit en dat klikt. Al na een paar afspraakjes vertelt Jill dat ze een christen is en twee keer per zondag naar de kerk gaat. Ze vertelt ook wat het geloof voor haar persoonlijk betekent.
Ze besluiten een stap verder te zetten en nemen verkering. Ralf gaat regelmatig mee naar de kerk. Maar na een paar weken krijgt hij het drukker met zijn studie en laat hij vaker verstek gaan. Jill heeft het daar moeilijk mee. Als ze het uit maakt dan krijgt Ralf helemaal niets meer mee van het geloof. Is zij niet het middel waardoor hij tot geloof komt?
Tegelijkertijd moet Jill een opdracht doen voor godsdienst. Die miet gaan over een relatie tussen christelijke en niet-christelijke personen. Dat dwingt haar om nog verder na te denken.
Door het persoonlijke verhaal van Jill is dit boek niet belerend, maar veel eerder onderzoekend.
Het is vlot geschreven en boeiend. De teksten over Jona voor elk nieuw deel voegend een mooi extra element aan het verhaal toe.

Gegevens:

Uitgeverij De Banier
ISBN 9789462781788
Aantal blz: 200
Prijs: € 9,95

Extra:

Lees het eerste hoofdstuk
Lees 2647 keer

1 Reactie

  • Reactielink maandag, 08 juni 2015 10:46 Geplaatst door Mirjam

    Bedankt voor deze mooie recensie. Een klein puntje: Ralf=Lars ;-)

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.