Recensies, waarderingen, reacties en informatie
donderdag, 27 februari 2014 15:07

Mastebroek, Remmelt - De waterboot

Geschreven door
Beoordeel dit item
(9 stemmen)

Inhoud:


Sil en Gabriëlle hebben in alle opzichten een goed huwelijk totdat hun dochter Lieke onverwacht overlijdt. Gabriëlle zoekt geestelijk contact met Sil maar houdt hem lichamelijk op afstand. Voor Sil is seksualiteit de manier is om troost te vinden bij zijn vrouw. Nu hij zijn dochter heeft verloren en door zijn vrouw afgewezen wordt, vereenzaamt hij en verliest hij de wil om te leven.
Hij besluit naar het eiland Patmos te reizen. Al snel raakt hij gecharmeerd van de hartelijkheid en de gastvrijheid van het eiland. Maar die vriendelijkheid slaat om in vijandigheid als vanwege een storm de waterboot het eiland niet kan bereiken. Voor Sils ogen breekt op Patmos, niet zelfvoorzienend in drinkwater, grote paniek uit, waardoor dit eens zo vrome eiland al snel verandert in een hel.

Waardering:


Sil en Gabriëlle hebben een heel goed huwelijk. Maar wanneer hun dochter Lieke overlijdt, begrijpen ze elkaar niet meer.
De verschillen tussen man en vrouw komen hier duidelijk naar voren. Sil voelt zich getroost door, en verbonden met Gabriëlle door lichamelijk contact.
Gabriëlle wil juist praten, maar kan hiermee bij Sil niet terecht.
Het drijft hen beide tot wanhoop. Na het verliezen van hun enig kind dreigen ze ook elkaar te verliezen.
Wanneer Sil de stap zet om alleen weg te gaan, zet het Gabriëlle aan het nadenken en weet ze des te zekerder dat ze haar man niet verliezen wil.
Sil vertrekt voor onbepaalde tijd naar het eiland Patmos. De gesprekken die hij daar heeft laten hem nadenken.
Wanneer er storm uitbreekt op Patmos en het drinkwater opraakt, ziet hij dat er van de rust en de vriendelijkheid die hij daar zag niet veel overblijft. En dat laat hem iets zien over zichzelf.
Een prachtig verhaal! Een lastig onderwerp maar de schrijver heeft het op een mooie, gevoelige manier neergezet.
Het laat zien hoe belangrijk het is om elkaar ook in deze dingen proberen te begrijpen. Met als kern van het hele boek dat echte liefde veel, zo niet alles overwint.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok
ISBN: 9789043522373
Aantal pagina's: 256
Prijs: € 18.95

Lees 2455 keer Laatst aangepast op donderdag, 27 februari 2014 22:02
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.