Recensies, waarderingen, reacties en informatie
woensdag, 18 september 2013 21:40

Poel, J.F. van de - Onno

Geschreven door
Beoordeel dit item
(7 stemmen)

Inhoud:

Onno Speur leeft zijn droom. Als vrachtwagenchauffeur voelt hij zich de koning van de weg. Dan wordt hij vanwege bezuinigingen ontslagen en belandt hij in een diepe put. Pas nadat hij daar met veel moeite uit is opgeklommen vindt hij een nieuwe baan, dit keer als schoonmaker. Hij ontmoet een Pools meisje, Katinka, en wordt smoorverliefd. Die verliefdheid is het begin van een groots avontuur, waarin Onno de nabijheid van God voelt.

Waardering:

Onno verliest zijn baan als vrachtwagenchauffeur.  Het is geen makkelijk tijd om een nieuwe baan te vinden. Als hem aangeboden wordt te mogen werken bij een groot busbedrijf om de bussen te wassen, neemt hij dit aan.
Daar ontmoet hij een Pools meisje, Katinka. Hij wordt verliefd op haar. En wanneer zij in de problemen zit en terug moet naar Polen, besluit hij met haar mee te gaan.
Katinka heeft een kind in Polen. Ze had hem achtergelaten bij haar ouders maar de vader van het jongetje heeft het opgehaald. Onno en Katinka halen het kind daar weg en rijden weer naar Nederland. Geen reëele situatie.
De schrijver heeft geprobeerd om de gevoelens van beiden neer te zetten. Maar het komt wat gemaakt over. Omslag in de stemmingen en overtrokken reacties komen regelmatig terug.
Het verhaal op zich is niet verkeerd, maar op de manier waarop het neergezet is verliest het zijn waarde.

Gegevens:

Uitgeverij: VCL
ISBN: 9789401900867
Aantal pagina's: 224
Prijs: € 14.95

Lees 1915 keer
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.