Recensies, waarderingen, reacties en informatie
woensdag, 26 september 2012 19:26

Bout-Monteau, Anja - Vriendschap in de knel

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(7 stemmen)

Inhoud:

Veel liever was ze in Amerika gebleven. Maar na vijf maanden gaan Merlijne en haar ouders terug naar Nederland. Eenmaal terug in haar oude klas wil ze de draad weer oppakken. Dat is lastiger dan gedacht. Het vriendengroepje waar ze voor haar vertrek deel van uitmaakte, is lang zo close niet meer als voorheen. En waarom doet Emma zo afstandelijk? Tijdens een werkweek in Engeland komt de waarheid aan het licht.

Waardering:

'Vriendschap in de knel' is een vervolg op 'Vriendschap fase 2' maar is heel goed zelfstandig te lezen.
Merlijne komt na 5 maanden in Amerika te hebben gewoond terug naar Nederland. Dit heeft te maken met haar moeder. Merlijne was veel liever in Amerika gebleven. En éénmaal in Nederland blijkt dat er ook allerlei dingen veranderd zijn. Merlijne vindt het moeilijk om met haar vriendinnen over haar moeder te praten en houdt dit angsvallig verborgen. Dit leidt weleens tot vervelende situaties. Het vertrouwen tussen haar en haar beste vriendin Emma is hierdoor ook niet meer wat het was.
'Vriendschap in de knel' is een boek wat de meeste meiden wel aan zal spreken. Het is echt geschreven met het taalgebruik van nu. De problemen die de meiden, ieder voor zich, hebben, zijn reeël. Ook zit er de mooie boodschap in, dat je altijd met je problemen naar de Heere kan, en dat Hij ze zelfs al weet, zonder dat je het verteld hebt.

Gegevens:

Uitgeverij: de Banier

ISBN: 978 90 336 0945 9
Aantal pagina's:
Prijs: € 11.90

Lees 3310 keer Laatst aangepast op zaterdag, 26 januari 2013 22:36
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.