Recensies, waarderingen, reacties en informatie
woensdag, 12 september 2012 12:27

Velde, Connie van de - Koper

Geschreven door
Beoordeel dit item
(6 stemmen)

Inhoud:

Haar leven lang probeert Marleen al haar moeders hart te bereiken, maar daarbij stuit ze telkens op een muur. Na de dood van haar vader lijkt haar moeder harder dan ooit. Marleen doet haar uiterste best de relatie nog enigszins dragelijk te houden, maar haar moeder komt haar daarin nauwelijks tegemoet.
Wanneer Marleen een set koperen gewichten vindt en deze voor haar moeder op tafel zet, komt het tot een uitbarsting.

Waardering:

De relatie tussen Marleen en haar moeder is slecht. Marleen bezoekt haar trouw, want dat heeft ze haar vader voor zijn dood beloofd. Maar de koude en liefdeloze benadering van haar moeder doet haar pijn. Ze kan zich niet herinneren dat haar moeder iets aardigs tegen haar heeft gezegd.
Haar moeder heeft een behoorlijke tik gehad met de dood van haar man. Om niet te veel na te hoeven denken heeft ze zich meteen in de verhuizing naar een aanleunwoning gestort. Maar als ze daar eenmaal zit, breken de muren langzaam af.
Zowel Marleen als haar moeder beseffen dat ze God nodig hebben. Bij de moeder vind ik dat wat beter beschreven dan bij Marleen, alhoewel de hond een heel goed idee is. Ik mis de rol van het offer van Jezus en dus de vergeving wel wat.
Het boek is goed geschreven. Het leest vlot weg en het verhaal zit goed in elkaar. Gedachten en gevoelens worden goed weergegeven.
De titel is heel goed; het draait in dit verhaal om de koperen gewichten, maar ook om de koperen haarkleur van Marleen.
Het lijkt er op dat we een goede Nederlandse christelijke schrijfster erbij hebben! Ik kijk nu al uit naar haar volgende boek.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok
ISBN: 9789043511308
Aantal blz: 224
Prijs: € 17,95


Extra:

Lees een leesfragment

Lees 2937 keer Laatst aangepast op zaterdag, 26 januari 2013 22:40

2 reacties

  • Reactielink woensdag, 12 september 2012 22:08 Geplaatst door Henrieke

    Vervolg (de helft van mijn reactie kwam blijkbaar niet mee): De wending in het verhaal vond ik wel lastig naast de realiteit te plaatsen (hoe vaak verandert een situatie die al zo lang duurt nou nog) en daarmee werd het voor mij hier en daar niet helemaal geloofwaardig. Tegelijkertijd... Dat is denk ik de boodschap van hoop die het boek wil brengen. En dat is weer mooi. Niets ligt helemaal vast, er is altijd herstel mogelijk. Maar ik ben dan als lezer ook wel zo nieuwsgierig dat ik me afvraag hoe de hoofdpersoon haar weg zonder die wending gevonden had...

  • Reactielink woensdag, 12 september 2012 21:58 Geplaatst door Henrieke

    Echt een boek wat 'lekker weg leest' maar wel inhoud heeft! Connie weet sferen goed te schetsen en verrast me regelmatig met origineel gekozen taalgebruik. Een mooie, eigen stijl! Mooi hoe je als lezer wordt meegenomen in de perspectiefwisselingen. Zo krijgt de lezer begrip en symphatie voor zowel de dochter als de moeder. Voor de dochter was dat niet moeilijk, het is hartverscheurend hoe ze haar best doet haar moeder gunstig te stemmen. Voor de moeder is het moeilijker om milde gevoelens te ontwikkelen maar Connie weet dat toch bij me aan te boren! De ogenschijlijk stugge en afstandelijke vrouw verovert met al haar kwetsbaarheid uiteindelijk toch mijn hart. En daarmee is het boek al krachtig wat mij betreft: dingen zijn niet zwart wit. En elk mens draagt een eigen verhaal wat hem of haar mede heeft gevormd. De proloog was goed, die prikkelde meteen alle nieuwsgierigheid die je als lezer nodig hebt om een boek te waarderen. De wending in het verhaal vond ik wel lastig naast de realiteit te plaatsen (hoe vaak verandert een situatie die al zo lang duurt nou nog) en daarmee werd het voor mij hier en daar niet helemaal geloofwaardig. Tegelijkertijd... Dat is denk ik de boodschap van hoop die het boek wil brengen. En dat is weer mooi. Niets ligt helemaal vast, er is altijd herstel mogelijk. Maar ik ben dan als lezer ook wel zo nieuwsgierig dat ik me afvraag hoe de hoofdpersoon haar weg zonder die wending gevonden had...

Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.