Recensies, waarderingen, reacties en informatie
vrijdag, 08 juni 2012 14:45

Linden, Marja van der - Loïs

Geschreven door Marijke van Deelen
Beoordeel dit item
(4 stemmen)

Inhoud:

Loïs is gelukkig als echtgenote en moeder, maar gaat zich wat vervelen als haar jongste kind naar school is. Ze besluit een studie op te pakken. Dat bevalt haar goed en ook haar gezin vaart er wel bij: haar man is trots op haar en de kinderen vinden het stoer. Maar haar moeder en zus merken dat Loïs hen ontgroeit. Ze vinden dat ze zichzelf niet meer is, terwijl Loïs juist het gevoel heeft dat ze steeds meer zichzelf wordt!

Waardering:

Als al haar kinderen op school zitten, besluit Loïs weer te gaan studeren. Ze kiest voor de avond-PABO. Hoewel haar man en kinderen trots op haar zijn, merkt ze dat niet iedereen om haar heen er blij mee is. Niet dat Loïs er veel tijd insteekt, maar ook niet dat Loïs in de opleiding leert meer voor zichzelf op te komen.
Waneer zij dit toepast in haar leven, groeien Loïs en haar zus uit elkaar. Maar Loïs laat het er niet bij zitten, en gaat de confrontatie aan.

Een realistisch verhaal dat goed past in de tijd van nu. Het gaat dieper dan de gemiddelde streekroman. Wanneer het gaat over de lessen op school zijn er leerzame dingen te lezen, maar vooral ook in de gesprekken die Loïs heeft met haar vriendin en haar moeder en zus.

Gegevens:

Uitgeverij: VCL

ISBN:  9789059776371

Aantal pagina's: 216

Prijs: € 13.95

Lees 7154 keer Laatst aangepast op maandag, 28 januari 2013 22:29
Log in om reacties te plaatsen

Informatie

Beheerders:

Jolanda Bot
Marijke van Deelen

Contact

t: 06 53 20 95 49

e: info@christelijkeboeken.info

Copyright

Op onze recensies geldt copyright. Het is verboden onze recensies te gebruiken, kopiëren of op andere wijze te publiceren zonder vooraf toestemming van ons daarvoor gekregen te hebben.